Δημοσκόπηση για την Α’ Αθηνών-Σε πτώση η Χ.Α.

Δημοσκόπηση για την Α’ Αθηνών–Σε πτώση η Χ.Α.

Η διερεύνηση της πρόθεσης ψήφου στην Α’ Αθήνας ξεκίνησε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Η δολοφονία (τα μεσάνυχτα της Τρίτης) και οι εξελίξεις της επομένης που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον οδήγησαν (το μεσημέρι της Τετάρτης) στην απόφαση της προσωρινής διακοπής της συλλογής των στοιχείων. Η έρευνα συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. 

Ως εκ τούτου, περίπου τα 2/3 των συνεντεύξεων έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το πρωί της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου και το υπόλοιπο 1/3 από τη Δευτέρα 23.

Εξαιτίας των παραπάνω εκτός από το τελικό αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Pulse και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Το Ποντίκι, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ενδεικτική παρουσίαση των ποσοστών που συγκέντρωναν τα κόμματα πριν από το τραγικό συμβάν και λίγες ημέρες μετά. 

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα τα αποτελέσματα «πριν» και «μετά» είναι ενδεικτικά και με περιθώρια στατιστικού σφάλματος μεγαλύτερα από αυτό του συνολικού αποτελέσματος. Τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι τα ακόλουθα:

Είναι η πρώτη φορά, από τις εκλογές του Ιουνίου 2012, που η Χρυσή Αυγή καταγράφει ευδιάκριτη –αν όχι και μεγάλη- μείωση στο δημοκοπικό της ποσοστό, το οποίο πάντως διατηρείται διψήφιο και υψηλότερο του εκλογικού της.

Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη μας ότι η Α’ Αθήνας αποτελεί ευνοϊκή και «σκληρή» περιοχή για τη Χρυσή Αυγή, οπότε δεν είναι σωστό να γενικεύσουμε το συμπέρασμα για το σύνολο της χώρας.

Ως μεγάλος κερδισμένος εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία η οποία μοιάζει να «καρπώνεται» (εμμέσως ή αμέσως) το σύνολο των απωλειών της Χρυσής Αυγής.

Ευδιάκριτη βελτίωση εμφανίζει και το ΚΚΕ, ενώ σταθερά ή με μικρές μεταβολές καταγράφονται τα υπόλοιπα κόμματα.

Πηγή: Το Ποντίκι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ