Δημοσκόπηση Alco: Πόσοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Κασσελάκη να ανακαλέσει τις διαγραφές – Η εικόνα της κυβέρνησης

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 30 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου 2023.

Το ποσοστό των πολιτών, που δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, αυξήθηκε σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Συγκεκριμένα, το 52% των ερωτηθέντων δήλωσε «καθόλου» ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, το 22% απάντησε «πολύ», το 19% «αρκετά» και το 3% είπε «πολύ».

Το 55% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται αλαζονικά, ενώ το 35% απάντησε πως «όχι».

Σε ό,τι αφορά στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, το 51% των ψηφοφόρων του κόμματος θεωρεί πως είναι πλεονέκτημα για την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ το 31% μειονέκτημα.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων, το 54% κρίνει ως μειονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή Κασσελάκη, ενώ το 21% θεωρεί πως είναι πλεονέκτημα.

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα, το 42% των ψηφοφόρων του κόμματος κρίνει ότι πρέπει να ανακαλέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το 38% ότι πρέπει να επιμείνει.

Το 45% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι όσοι διαφωνούν με τον Στέφανο Κασσελάκη πρέπει να παραμείνουν στο κόμμα, ως εσωκομματική αντιπολίτευση, ενώ το 34% κρίνει πως θα πρέπει να δημιουργήσουν άλλο κόμμα.

Σε ερώτηση για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης στα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, το 43% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση πιστεύει ότι δεν υπηρετεί την ασφάλεια και τα συμφέροντα της χώρας.

Η συσπείρωση στη Νέα Δημοκρατία ανέρχεται στο 82%. Οι περισσότερες μετακινήσεις ψηφοφόρων του κόμματος γίνονται προς το ΠΑΣΟΚ (3%), ένα 2% κινείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το 1% προς την Ελληνική Λύση. Ποσοστό 3% επιλέγει άλλο κόμμα και 3% απαντά «αποχή».

Η συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 60%. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων του κόμματος μετακινούνται προς το ΠΑΣΟΚ (7%), ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ (5%) και η ΝΔ (1%). Το 6% απαντά «αποχή» και το 2% επιλέγει άλλο κόμμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ