Δημήτρης Αβραμόπουλος: H Eπιτροπή θα επαληθεύσει εάν οι δραστηριότητές του ήταν σύννομες με τους όρους που του είχαν τεθεί

Εσωτερικές διαδικασίες έχει κινήσει η Επιτροπή, προκειμένου να επαληθεύσει εάν οι δραστηριότητες του πρώην Επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στο πλαίσιο της ΜΚΟ Fight Impunity, ήταν σύννομες με τους όρους που του είχαν τεθεί από την Επιτροπή, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ.

Αβραμόπουλος: Τι απαντά για τη συμμετοχή και την αμοιβή στον Οργανισμό «Fight Impunity» του Παντσέρι

Σε δήλωσή του, ο κ. Μαμέρ επισήμανε ότι «ο κ. Αβραμόπουλος είναι επίτιμο μέλος αυτού του Οργανισμού και έλαβε εξουσιοδότηση από την Επιτροπή για τη δραστηριότητά του αυτή, στις 3 Φεβρουαρίου 2021, έπειτα από τη γνωμοδότηση της ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας τον Δεκέμβριο του 2020».

Σε ερώτηση σχετικά με την αμοιβή του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την εν λόγω ΜΚΟ, ο Ερίκ Μαμέρ απάντησε ότι δεν το γνωρίζει και ότι η Επιτροπή δεν έχει αναφερθεί ποτέ στις αποδοχές του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Δεν εναπόκειται στην Επιτροπή να πει ποια μπορεί να είναι η αμοιβή που έλαβε από αυτόν τον Οργανισμό. Ωστόσο θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να ρωτήσετε τον ίδιο», είπε χαρακτηριστικά.

Δημήτρης Αβραμόπουλος για Qatar Gate: Μεγάλη η ζημιά για την Ελλάδα και τους θεσμούς της ΕΕ

«Απλώς επαληθεύουμε εάν συμμορφώθηκε με τους περιορισμούς που τέθηκαν στην εξουσιοδότηση που του δώσαμε, μεταξύ άλλων ότι δεν έπρεπε να επικοινωνήσει με την Επιτροπή στο όνομα αυτής της ΜΚΟ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, σημειώνοντας ότι «προς το παρόν δεν έχουμε ένδειξη για το αντίθετο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ