Δημητρακόπουλος: Ο Εισαγγελέας φοβάται απαγωγή της Εύας Καϊλή από κατασκόπους του Κατάρ

Στη φυλακή θα παραμείνει για τουλάχιστον έναν μήνα η Εύα Καϊλή, μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβούλιού των Βρυξελλών.

Νωρίτερα o συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον ALPHA, είχε δηλώσει πως δεν ήταν αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης, ενώ αποκάλυψε ότι ο εισαγγελέας είπε ότι δεν ήταν αρκετά τα μέτρα για την αποφυλάκιση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή, καθώς το Κατάρ θα μπορούσε να στείλει κατασκόπους για να την απαγάγουν.

«Δεν είμαι αισιόδοξος για την έκβαση της δίκης. Η σημερινή υπόθεση δεν είχε αντικείμενο την ενοχή ή όχι της Εύας Καϊλή για τα αδικήματα που της αποδίδονται, αλλά εάν θα διατηρηθεί ή όχι η προφυλάκισή της. Από τα ερωτήματα και ιδιαίτερα από την εισήγηση που έκανε ο κ. εισαγγελέας φάνηκε ότι όχι απλώς το κλίμα δεν ήταν καλό αλλά ότι προϋπήρχε στο μυαλό του κ. Εισαγγελέα η πρότασή του ότι θα πρέπει να παραμείνει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στην φυλακή» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Εάν πηγαίναμε στο δικαστήριο να παρακαλούσαμε να αφήσουν ελεύθερη την Εύα Καϊλή επειδή έχει 2χρονο παιδί καλύτερα να μην πηγαίναμε. Ο κ. Εισαγγελέας είπε ότι “το ότι έχει παιδί η κα. Καϊλή δεν έχει καμία αξία”. Έτσι ωμά το είπε. Κάναμε νομική ανάλυση για ποιον λόγο δεν πρέπει να κρατηθεί η κα. Καϊλή».

«Το Κατάρ θα στείλει κατασκόπους να απαγάγουν την κα. Καϊλή»

«Για να προφυλακιστεί ένας άνθρωπος οι δύο βασικές προϋποθέσεις, κατά το βελγικό Δίκαιο, είναι να είναι ύποπτος φυγής ή να υπάρχει ο κίνδυνος εάν αφεθεί ελεύθερος να καταστρέψει στοιχεία της δικογραφίας. Ο Βέλγος εισαγγελέας “πάτησε” στο ότι η Εύα Καϊλή μπορεί να διαφύγει από το Βέλγιο. Έχει σημασία η τεκμηρίωση που έκανε. Η Εύα Καϊλή είπε από την πρώτη στιγμή ότι “εγώ θέλω κατ’ οίκον περιορισμό και θέλω να έχω ένα τηλέφωνο μόνο, ούτε κινητό ούτε άλλες ηλεκτρικές συσκευές και δέχομαι αυτό το τηλέφωνο να παρακολουθείται επισήμως από την αστυνομία και να έχω επαφή μόνο με το παιδί μου”. Εκεί ο κ. Εισαγγελέας είπε “όχι δεν είναι αρκετά αυτά τα μέτρα διότι οι μυστικές δυνάμεις του Κατάρ θα στείλουν κατασκόπους προκειμένου να κάνουν απαγωγή και να πάνε την κα. Καϊλή στο Κατάρ”» αποκάλυψε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ