Δημητρακόπουλος για Καϊλή: Δεν της επέτρεψαν να δει το παιδί, για να την πιέσουν να ομολογήσει

Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera παραχώρησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της Εύας Καϊλή. Ο κ. Δημητρακόπουλος στις δηλώσεις του υποστηρίζει πως το γεγονός ότι δεν άφησαν την Εύα Καϊλή να δει την κόρη της μετά την σύλληψή της, χρησιμοποιήθηκε ως «μοχλός πίεσης» για να μιλήσει.

Εύα Καϊλή: Αυτός είναι ο χώρος που θα συναντήσει την κόρη της για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή της

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μιλώντας στην Corriere della Sera, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως «θεωρώ ότι μάλλον δεν της επέτρεψαν να δει το παιδί για να την πιέσουν να ομολογήσει, να παραδεχτεί ότι είχε διαπράξει κάτι».

Ο γνωστός δικηγόρος τόνισε επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Καϊλή με το παιδί της, όμως «οι Βελγικές Αρχές αρνήθηκαν λόγω της μείωσης του σωφρονιστικού προσωπικού κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών».

Ο δικηγόρος της κ. Καϊλή υπενθύμισε επίσης πως στις 22 Δεκεμβρίου ο ανακριτής των Βρυξελλών, Μισέλ Κλεζ, δήλωσε ότι δεν διαθέτει τα στοιχεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν την κατηγορία της δωροδοκίας κατά της ευρωβουλευτή. Σε αυτό το σημείο ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε πως «ως δικηγόρος με 33 χρόνια εμπειρίας» αναρωτιέται «πώς ο κ. Κλεζ αποφάσισε ότι η κ. Καϊλή θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση στη φυλακή, όταν δεν υπάρχουν στοιχεία για τη βασική κατηγορία, όπως είναι αυτή της διαφθοράς».

Εύα Καϊλή: Τι είπε ο Δημητρακόπουλος για τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της

Απαντώντας σε ερώτηση για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι η ίδια «έμαθε για τα χρήματα μόνο όταν συνελήφθη ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι» κάτι που της προκάλεσε «πανικό». «Τηλεφώνησε στον πατέρα της για να πάρει τη βαλίτσα της κόρης της και τα μπιμπερό», δήλωσε, αλλά υπογράμμισε πως η ίδια «δεν γνώριζε τίποτα για το τι περιείχε η βαλίτσα, διότι δεν την είχε ανοίξει και δεν είχε ιδέα ότι περιείχε μετρητά».

Η «κ. Καϊλή δεν ήταν ποτέ στην υπηρεσία του Κατάρ» τονίζει ο δικηγόρος, εξηγώντας τι θα υποστηρίξει η εντολέας του στην επόμενη ακρόαση, στις 22 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ακολούθησε την πολιτική γραμμή των Ευρωπαίων κεντρώων, όπως αυτή καθορίστηκε από τους Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν».

Τέλος, αναφερόμενος στην έρευνα που γίνεται από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στον Παναμά σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχουν λογαριασμοί με εμβάσματα, ο κ. Δημητρακόπουλος σχολίασε πως «είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι περισσότερες από δύο εβδομάδες αφότου η τράπεζα δήλωσε επίσημα ότι πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις και πλαστά έγγραφα, αυτές οι συκοφαντίες εξακολουθούν να κυκλοφορούν».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ