Δήμητρα Λιάνη: Η αιχμηρή ανάρτησή της για τον Γιώργο Παπανδρέου

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου με ανάρτησή της στο facebook κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου ότι διχάζει  και αποσυνθέτει ό,τι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ “40 χρόνια μετά τη μεγαλειώδη νίκη του ΠΑΣΟΚ ΤΟ 1981” ενώ επισημαίνει ότι “η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα” καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου “έχοντας την ιστορική απαξίωση στο πρόσωπό του”, “έχει ένα ακόμη προσυπογεγραμμένο γραμμάτιο: να εκχωρήσει την ΑΟΖ και τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες στη Τουρκία”.

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου
Η Δήμητρα Λιάνη με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Παράλληλα, η κυρία Λιάνη κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου ότι “απαρνήθηκε ολοκληρωτικά την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα” και λέει το φικό της “όχι”. “Ο λαός έχει και μνήμη και κρίση! Οι Ανδρεϊκοί Δημοκράτες Πατριώτες παραμένουν πολιτικά ορφανοί και αυτός σταθερά διαχρονικός, ιδεολογικός αντίπαλος και πολέμιος τους!” έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της όπου επιτίθεται με δριμύτητα κατά του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος συνεχίζει τις διεργασίες και τις επαφές και αναμένεται να ανακοινώσει τις προθέσεις του για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής.

Γιώργος Παπανδρέου ΚΙΝΑΛ
Ο Γιώργος Παπανδρέου

Η ανάρτηση της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου

“40 χρόνια μετά την μεγαλειώδη νίκη του ΠΑΣΟΚ ΤΟ 1981, η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου έχοντας την ιστορική απαξίωση στο πρόσωπό του, διχάζει και αποσυνθέτει ότι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει ένα ακόμη προσυπογεγραμμένο γραμμάτιο:

«να εκχωρήσει την ΑΟΖ και τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες στη Τουρκία»! Δεν ξεχνάμε ποτέ, ότι απαρνήθηκε ολοκληρωτικά την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα, ότι υποστήριξε το ανθελληνικό Ναι στο κατάπτυστο σχέδιο ΑΝΑΝ, ότι προώθησε το υποτακτικό Ναι στο Δημοψήφισμα του 2015, ότι χαιρέτησε ως θετικό το εθνικά μειοδοτικό Ναι στα Σκόπια, ώστε να ονομάζονται Μακεδονία και ότι εκφέρει αδίστακτα και καθημερινά το προκλητικό Ναι στη Παγκόσμια Διακυβέρνηση!

Ε Όχι! Ο λαός έχει και μνήμη και κρίση! Οι Ανδρεϊκοί Δημοκράτες Πατριώτες παραμένουν πολιτικά ορφανοί και αυτός σταθερά διαχρονικός, ιδεολογικός αντίπαλος και πολέμιος τους!” καταλήγει η ανάρτηση της κυρίας Λιάνη Παπανδρέου.

Να σημειωθεί ότι σαν σήμερα το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κατήγαγε μία ιστορική νίκη στις βουλευτικές εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981 και σχημάτισε την πρώτη αυτοδύναμη σοσιαλιστική κυβέρνηση στην ιστορία.

Μόλις διαφάνηκε η επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές, ο Γεώργιος Ράλλης συνεχάρη τον Παπανδρέου για τη νίκη του και τις επόμενες ημέρες έγινε ομαλά η παράδοση της εξουσίας.
Επτά χρόνια μετά την αποκατάσταση των θεσμών, η ομαλή κυβερνητική αλλαγή του 1981 αποδείκνυε με τον πιο περίτρανο τρόπο την οριστική εδραίωση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός και παρέμεινε στη θέση του έως το καλοκαίρι του 1989, οπότε ηττήθηκε από τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τα ξημερώματα της 19ης Οκτωβρίου προέβη σε ένα “ιστορικό, από κάθε άποψη” διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.

Ήταν μόλις επτά χρόνια μετά την ίδρυση του κόμματος από τον Ανδρέα Παπανδρέου, στις 3 Σεπτεμβρίου 1974. Συνθήματά του ήταν «Εδώ και τώρα αλλαγή», «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο».

Οι εκλογές διεξήχθησαν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής του Ν. 626/1977 και το ΠΑΣΟΚ τις κέρδισε με το 48,06% των ψήφων και 172 έδρες, σχηματίζοντας αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία με 35,88% κέρδισε 115 έδρες και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με 10,93% 13 έδρες.

Για τον Ανδρέα Παπανδρέου η ημερομηνία των εκλογών ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, καθώς ακριβώς 37 χρόνια πριν, στις 18 Οκτωβρίου 1944, ο πατέρας του Γεώργιος Παπανδρέου είχε εισέλθει απελευθερωτής στην Αθήνα ως Πρωθυπουργός της ελεύθερης ελληνικής κυβέρνησης (στην οποία συμμετείχαν και υπουργοί του ΕΑΜ), έχοντας υψώσει τη γαλανόλευκη στην Ακρόπολη. Στη συνέχεια εκφώνησε τον ιστορικό «λόγο της απελευθέρωσης» στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ οι Αθηναίοι τον αποθέωναν. Η 18η Οκτωβρίου 1944 ήταν η κορυφαία στιγμή του Γεωργίου Παπανδρέου και η 18η Οκτωβρίου 1981 η κορυφαία στιγμή του γιου του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ