ΔΗΜΑΡ: Αποκλείουν την αποχή

ΔΗΜΑΡ:Αποκλείουν την αποχή

Η στάση των βουλευτών στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης συζητήθηκε στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, χωρίς να ληφθεί, πάντως, απόφαση, καθώς η Κεντρική Επιτροπή την Δευτέρα θα καθορίσει την τελική στάση του κόμματος.

Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της αποχής, καθώς δεν συνάδει με την πολιτική κουλτούρα της Αριστεράς. Τα ίδια στελέχη υπογραμμίζουν ότι «η ΔΗΜΑΡ έχει συμφωνήσει με τα δημοσιονομικά και έχει αντιρρήσεις μόνο με τα εργασιακά».

Αναφορικά με τον Προυπολογισμό υπήρξε θετική προσέγγιση στη συνεδρίαση της ΚΟ. Ωστόσο καταγράφηκαν επιφυλάξεις σε ορισμένα σημεία, τα οποία θα επιδιωχθεί να αναδειχθούν, κατά την επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών το Σαββατοκύριακο και στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη Πέμπτη.

Η θέση της ΔΗΜΑΡ παραμένει αμετάβλητη για τα εργασιακά, κάτι που, φέρεται να είπε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο είχε το απόγευμα της Πέμπτης τηλεφωνική συνομιλία. Του ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια διαπραγμάτευσης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ