Δίκη Χρυσής Αυγής: Σε 2.000 σελίδες το αίτημα των ελληνικών αρχών για την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη συνάντηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας άρσης της ασυλίας του Γιάννη Λαγού, από το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέχεια των τριών σχετικών επιστολών του, τόνισε για ακόμη μία φορά την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες άρσης της ασυλίας εντός του Ευρωκοινοβουλίου, δεδομένου ότι η συνέχιση της συμμετοχής του στο έργο του Ευρωκοινοβουλίου προκαλεί το κοινό αίσθημα και αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τους δημοκρατικούς θεσμούς. Επιπλέον, ο Δημήτρης Παπαδημούλης καλωσόρισε την επίσημη έναρξη, επιτέλους, των διαδικασιών από την Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου (JURI) και ζήτησε από τον Πρόεδρο Σασόλι την ανάγκη για επίσπευση της διαδικασίας το ταχύτερο δυνατό.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε στον κ.. Παπαδημούλη το προσωπικό του ενδιαφέρον για την υπόθεση και συμφώνησε στην ανάγκη η διαδικασία να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς και με σεβασμό στο ισχύον νομικό πλαίσιο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε επίσης ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στην καθυστερημένη λήψη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του επίσημου αιτήματος από την ελληνική κυβέρνηση. Το αίτημα συνοδεύτηκε με την αποστολή μιας δικογραφίας δύο χιλιάδων σελίδων στα ελληνικά, οι οποίες και έπρεπε να μεταφραστούν, γεγονός που προκάλεσε νέες πρόσθετες καθυστερήσεις στη διαδικασία.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.