Διευκρινίσεις του Φίλη για τα ολοήμερα σχολεία – ΒΙΝΤΕΟ

«Για πρώτη φορά φέτος καθιερώνουμε-ιδρύουμε ένα ενιαίου τύπου ολοήμερο σχολείο σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα παιδιά και όχι το 1/3 όπως συνέβαινε μέχρι φέτος, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ξένη γλώσσα και διάφορα άλλα μαθήματα τα οποία εμπλουτίζουν το δημοτικό σχολείο», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στην πρωινή εκπομπή του Ant1, αναφερόμενος στις αλλαγές στα ολοήμερα σχολεία.

Παράλληλα, ο κ. Φίλης ανέφερε: «Για λόγους παιδαγωγικούς λόγους, λέμε ότι επτά ώρες για μικρά παιδιά στο σχολείο και σε κτίρια που πολλές φορές δεν είναι λειτουργικά, είναι ένα απάνθρωπο ωράριο. Άρα παντού έξι ώρες. Μετά τις 13:15 μ.μ, όσα παιδιά εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις που υπήρχαν πέρσι και πρόπερσι, θα πηγαίνουν στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 4 το απόγευμα» και διευκρίνισε ότι οι προϋποθέσεις για το ολοήμερο είναι να δουλεύουν και οι δύο γονείς, οι μονογονεϊκές οικογένειες και κάποιες ειδικές κοινωνικές κατηγορίες.

Τέλος, ο κ. Φίλης αναφερόμενος στις αλλαγές στα νηπιαγωγεία, με κατηγορηματικό ύφος τόνισε: «Δεν θα κλείσει κανένα νηπιαγωγείο σε καμία περιοχή της χώρας. Είναι δέσμευση αυτό». 

 

Δείτε το βίντεο από τον Ant1

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντοπούλου: Ώρα αντίστασης και ανυπακοής σε κάθε μνημονιακό μέτρο

Θεοδωράκης: Άκυρες οι κινητοποιήσεις με μαγιό… 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ