Διευκρινίσεις Μπακογιάννη για το Πάσχα στην Κρήτη: Μίλησα για την ανάγκη όλων μας

“Φωτιές” άναψε η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη για τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα. Η βουλευτής της ΝΔ ήταν καλεσμένη σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των μετακινήσεων το Πάσχα, απάντησε: “Εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη”. Σε διευκρινιστική ερώτηση μάλιστα των δημοσιογράφων σχετικά με το αν θα μπορούμε να πάμε στα χωριά μας και οι υπόλοιποι, είπε: “Πρώτα ο Θεός ναι, θα μπορέσουμε να πάμε. Το να πάει κάποιος στο χωριό του και να ψήσει έξω, από το Καρπενήσι μέχρι την Κρήτη, δεν είναι πολύ ασφαλέστερο από το να μαζευτούμε δέκα άνθρωποι μέσα σε ένα κλειστό σπίτι στην Αθήνα; Οτιδήποτε αφορά σε εξωτερική δράση είναι πολύ πιο υγιές”.

Η δήλωσή της αυτή έκανε τον γύρο του διαδικτύου με την βουλευτή να προχωρά σε διευκρινιστική ανάρτηση στο Facebook. “Για όσους κόβουν και ράβουν, με τρόπο… καταπληκτικό, σας παραθέτω ολόκληρη την δήλωση μου. Μίλησα για την ανάγκη όλων μας. Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητο ότι οι λοιμωξιολόγοι έχουν τον πρώτο λόγο” έγραψε και παρέθεσε το βίντεο.

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε επίσης ότι ο κόσμος και οι νέοι δεν κρατιούνται και αυτό είναι κάτι που πρέπει να υπολογίσουμε. “Δεν υπάρχει αλυσίδα να κρατήσεις τα παιδιά μέσα. Άρα ή βρίσκονται σπίτια ή βρίσκονται στον δρόμο” σημείωσε χαρακτηριστικά και έδωσε το παράδειγμα του πάρκου Ελευθερίας, που όπως είπε την Κυριακή ήταν γεμάτο με νέα παιδιά. “Με αυτά τα δεδομένα, η άποψή μου είναι ότι λελογισμένα και με μέτρα μπορούμε να ανοίξουμε και θα είμαστε ασφαλέστεροι. Δηλαδή για να το πω απλά. Το τραπεζάκι έξω θα μπει στη σωστή απόσταση, ο ένας από τον άλλον, άρα όταν θα κάθονται τα παιδιά έξω θα είναι ασφαλέστερα από το να κάθονται ο ένας πάνω στον άλλον”, τόνισε.

“Ό,τι και να πούμε στον κόσμο, ό,τι και να κάνουμε δεν κρατιέται. Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι” συμπλήρωσε η κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως πρέπει να συνυπολογισθούν το κοινωνικό και ψυχολογικό κόστος. “Προφανώς βήμα-βήμα, προφανώς με μέτρα, αλλά να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους αυτή την ανωμαλία να προσπαθήσουν λίγο να την βάλουν σε τάξη” κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ