Διαψεύδουν Τσίπρας και Βαρουφάκης τα περί συνάντησής τους στο Σούνιο

Διαψεύδουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης δημοσίευμα περί δήθεν συνάντησής τους, την Πρωτομαγιά, και κάνουν λόγο για «fake news». Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Απογευματινής» ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επισκέφτηκε την εξοχική κατοικία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο Σούνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτήθηκε εάν υπήρξε αυτή η συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ. «…και πιάσαμε τον Μάη…», απάντησε αρχικά, αστειευόμενος. και στη συνέχεια τόνισε: «Αναφέρθηκα σε μεθόδους Τραμπ, αυτές είναι οι τραμπικές μέθοδοι, τα fake news. Βγάζει λοιπόν η Απογευματινή του κ. Κουρτάκη ένα δημοσίευμα, το αναπαράγουν κάποιοι “παπαγάλοι” σε ραδιόφωνα το πρωί. Κι έρχεται και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη να διερωτηθεί γι’ αυτό».

«Κατανοώ τη δυσκολία που έχει ο κ. Μητσοτάκης, γιατί έχασε έναν σημαντικό σύμμαχο στην Γερμανία τον κ. Σόιμπλε, που δεν είναι πια στα πράγματα, και τι του έχει μείνει; Το φάντασμα του κυρίου Βαρουφάκη, που στα θέματα του νομίσματος είχε την ίδια γραμμή με τον κύριο Σόιμπλε το 2015. Αυτόν τον ξαφνικό έρωτα Μητσοτάκη-Βαρουφάκη δεν μπορώ να τον εξηγήσω, είναι ανεξήγητος. Σε πρώτη φάση φαίνεται ότι είναι μονόπλευρος, αλλά νομίζω ότι και ο κύριος Βαρουφάκης έχει εμμονές, είναι δυνατόν το 2023 να ξαναφέρει αυτή την συζήτηση για σχέδια “Δήμητρα” και σχέδια δραχμής;», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ δεν κάνω συναντήσεις, ειδικά με αρχηγούς κομμάτων, στα κρυφά. Αυτές οι συναντήσεις, όταν και αν γίνουν, θα γίνουν φανερά. Το γεγονός ότι έχουμε απλή αναλογική δεν σημαίνει ούτε ότι θα έχουμε χαλαρή ψήφο, γιατί κατά πάσα βεβαιότητα θα βγάλει κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να πάμε σε αυτή την λογική της χαλαρής ψήφου, αλλά ούτε μπορούμε να θεωρούμε ότι αυτή δεν είναι μία ανταγωνιστική διαδικασία», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Βαρουφάκης: Fake news του κ. Μητσοτάκη

Σε σχετική διάψευση προχώρησε και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνο ενδεικτική της απελπισίας του κ. Μητσοτάκη είναι η αναφορά του («δεν το υιοθετώ αλλά λένε…») στα fake news περί επίσκεψής μου στο εξοχικό του κ. Τσίπρα. Τόσο μεγάλη ανάγκη έχει να συσπειρώσει την Δεξιά Πολυκατοικία που επιστρατεύει μύθευμα χυδαίας δεξιάς φυλλάδας;», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Απογευματινή» με τίτλο «Επίσκεψη Βαρουφάκη στο Σούνιο», αναφέρεται πως: «αν ήταν Πρωταπριλιά δεν θα το πιστεύαμε, αλλά επειδή χθες ήταν Πρωτομαγιά έχουμε σοβαρούς λόγους να μην εκτιμήσουμε ως αστείες τις πληροφορίες που εμφάνιζαν τον επικεφαλής του κόμματος ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκη, να επισκέπτεται τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα στην εξοχική κατοικία του τελευταίου στο Σούνιο, προκειμένου να συζητήσουν από κοντά τις σχέσεις των δυο κομμάτων προς τις εθνικές εκλογές. Υπό το πρίσμα και της ανάγκης, αμφότερων, να διασκεδάσουν τις πολλές αρνητικές εντυπώσεις, που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έδωσε μεγάλη διάσταση στις θέσεις του Γ. Βαρουφάκη για την επιστροφή στη δραχμή δια της προώθησης του περίφημου νομισματικού σχεδίου “Δήμητρα”. Εντός της ημέρας είναι βέβαιο πως οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα αισθανθούν την ανάγκη να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν πως ανάμεσά τους υπήρξε μυστική συνάντηση στο Σούνιο, με σκοπό την άρση των παρεξηγήσεων που προκάλεσε στις σχέσεις τους η ΝΔ, με το να διογκώνει την προοπτική της συνεργασίας τους με αρνητικό πρόσημο και στη βάση σεναρίων περί κλεισίματος των τραπεζών και επιστροφής στη δραχμή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ