ΔΕΘ: Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Realnews για τα ελληνοτουρκικά

Ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά έθεσε ο Παναγής Γαλιατσάτος από την Realnews κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

ΔΕΘ – Μητσοτάκης: Η απάντηση για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ με φράση του Μάο

Στην ερώτηση για το εάν υπάρχει προοπτική υποχωρήσεων για χάρη των διαπραγματεύσεων και σε ποια ζητήματα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι όλοι αντιλαμβάνονται πως σε καμία διαπραγμάτευση καμία πλευρά δεν μπορεί να πετύχει το 100% των διεκδίκησεών του.

«Ο όρος “υποχωρήσεις” δεν είναι δόκιμος» είπε, και προσέθεσε ότι «πρέπει να αντικατασταθεί από τον όρο “αμοιβαίες μετακινήσεις”», αλλά ξεκαθάρισε ότι «τα ζητήματα που συζητά με την Τουρκία δεν είναι άλλα από την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συζητήσουμε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, για το καθεστώς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, και από τα δικαιώματα που απορρέουν από την άσκηση της κυριαρχίας στα νησιά».

ΔΕΘ – Μητσοτάκης: Το σούπερ μάρκετ είναι πολύ ακριβό – Τι είπε για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας

Τόνισε επίσης ότι επί σαράντα χρόνια συζητάμε με την Τουρκία για το ζήτημα αυτό, και ο ίδιος ξέρει ότι οι πολιτικές δεν αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά όπως είπε «και να μη μπορέσουμε να συμφωνήσουμε αυτό δεν μας υποχρεώνει να είμαστε μονίμως στα κόκκινα και στην ένταση που βιώσαμε τα τελευταία 4 χρόνια. Τα ζητήματα αυτά δεν λύθηκαν 40 χρόνια αλλά δεν υπήρχε πάντα ένταση. Η κανονικοποίηση των διαύλων επικοινωνίας είναι καλοδεχούμενη για δυο χώρες».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

ΔΕΘ – Μητσοτάκης: Μεταφορά της ΕΜΥ και του Αστεροσκοπείου στην Πολιτική Προστασία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ