ΔΕΘ: Διαμαρτυρία στον Χατζηδάκη την ώρα που έπινε καφέ στη Θεσσαλονίκη

Τη διαμαρτυρία τους για τις ομαδικές απολύσεις από τα Λιπάσματα Καβάλας εξέφρασαν στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, εργαζόμενοι στην επιχείρηση, ενώ εκείνος έπινε τον καφέ του στη Θεσσαλονίκη και την πλατεία Αριστοτέλους.

Απολυμένοι από τη Βιομηχανία Λιπασμάτων Καβάλας βρίσκονται στη συμπρωτεύουσα ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας για μαζική κινητοποίηση.

Στη σχετική ανακοίνωση μάλιστα υπάρχει ειδική αναφορά στις απολύσεις στα Λιπάσματα Καβάλας: “Οι παράνομες, άδικες και καταχρηστικές απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον γνωστό «επιχειρηματία» Λαυρέντη Λαυρεντιάδη φέρουν τη σφραγίδα πρωτίστως της Κυβέρνησης, με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κα Στρατινάκη να αναλαμβάνει τον ρόλο του «δήμιου» για τον αποκεφαλισμό 133 εργαζομένων”.

Χατζηδάκης - λιπάσματα

Χατζηδάκης - λιπάσματα

Επίσης προστίθεται: “Η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να επαναφέρει την κανονικότητα στους εργαζόμενους και του χώρους εργασίας, και όχι να εντείνει την ανασφάλεια, την επισφάλεια και τις δυσκολίες για τα εργατικά νοικοκυριά.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Χ.Β.Ε. καλεί όλους τους εργαζόμενους της χημικής βιομηχανίας αλλά και κάθε εργαζόμενο να συμμετέχουν μαζικά, ειρηνικά και δυναμικά στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων.

Οι εργαζόμενοι των κλάδων της χημικής βιομηχανίας έχουν υποχρέωση αλλά και σοβαρότατους λόγους να είναι στην πρώτη γραμμή” ολοκληρώνεται η ανακοίνωση που καλεί σε μαζική κινητοποίηση.

Χατζηδάκης - λιπάσματα

Χατζηδάκης - λιπάσματα

Ομαδικές απολύσεις στη Βιομηχανία Λιπασμάτων Καβάλας

Από τις 10 Αυγούστου ξεκίνησε σταδιακά η κοινοποίηση απολύσεων σε 128 εργαζομένους στη Βιομηχανία Λιπασμάτων Καβάλας, διαδικασία που ολοκληρώθηκε στο τέλος Αυγούστου.

Συγκεκριμένα 133 εργαζόμενοι απολύθηκαν από τα Λιπάσματα και, μάλιστα, είναι οι πρώτοι που απολύονται με τον νόμο για τις ομαδικές απολύσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ Καβάλας, οι 128 είχαν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις, αλλά δεν είχαν επιστρέψει ποτέ στον τομέα εργασίας τους.

Χατζηδάκης - λιπάσματα

Χατζηδάκης - λιπάσματα

Πρόκειται για τους εργαζομένους των λιπασμάτων που είχαν απολυθεί το 2016 με μηνύσεις σε βάρος τους, όταν οι ίδιοι είχαν αρνηθεί να αλλάξουν την εργασιακή τους σχέση, είχαν προσφύγει στα δικαστήρια, είχαν αρχικά δικαιωθεί και επαναπροσληφθεί.

Δεν επέστρεψαν ποτέ στο αντικείμενο εργασίας τους, ενώ από τις αρχές του 2020 δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος στο εργοστάσιο.

Την απογοήτευσή του για την απουσία στήριξής τους από τους κυβερνητικούς βουλευτές, εξέφρασε ο πρόεδρος του Σωματείου, Νίκος Βιογιατζίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας.

Χατζηδάκης - λιπάσματα

Χατζηδάκης - λιπάσματα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ