ΔΕΘ: Σε εξέλιξη συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον Λευκό Πύργο

Εκατοντάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου βρίσκονται αυτή την ώρα στον Λευκό Πύργο, στο πλαίσιο του καλέσματος ενόψει των εγκαινίων της 85ης ΔΕΘ και της ομιλίας του πρωθυπουργού, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Η συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών έχει σημάνει «κόκκινο» συναγερμό στην ΕΛΑΣ, καθώς περιμετρικά της ΔΕΘ έχει στηθεί ασφυκτικός κλοιός, υπό τον φόβο προσέγγισης διαδηλωτών προς το Συνεδριακό Κέντρο.

Κλούβες, κάγκελα και δεκάδες διμοιρίες των ΥΕΤ και ΥΑΤ συνθέτουν την εικόνα περιμετρικά της ΔΕΘ – Helexpo, με τους αντιεμβολιαστές να αποτελούν την υπ’ αριθμό ένα απειλή για την Ελληνική Αστυνομία.

Για τον λόγο αυτό το πρώτο παραλληλόγραμμο κοντά στο Βελλίδειο θα αποτελείται από φραγμούς με αστυνομικές κλούβες και «Αίαντες», οχήματα ρίψης νερού. Τα άλλα δύο παραλληλόγραμμα ασφαλείας θα αποτελούνται από στατικές δυνάμεις και περιπολίες από αστυνομικές ομάδες.

Μέχρι στιγμής η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Νίκης διεξάγεται κανονικά, ωστόσο η Τροχαία έχει ήδη αποκλείσει την Νικολάου Γερμανού, τον δρόμο δηλαδή που οδηγεί προς τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Helexpo.

 

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και ελληνικές σημαίες φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», όπου στις 8 το βράδυ έχει προγραμματιστεί η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκτός από τον Λευκό Πύργο εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί και στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου κρατώντας πανό έχουν στήσει μικροφωνική, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Πηγή: thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ