Δένδιας: Σημαντική η συναίνεση για το προσφυγικό

«Ο κ. Μητσοτάκης προσέρχεται με μία απόλυτη δέσμη προτάσεων για τον χειρισμό του μεταναστευτικού – προσφυγικού» στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε:

«Το οποίο όμως, προϋποθέτει την ανάγκη να αντιληφθεί ο πρωθυπουργός και να ομολογήσει αν θέλει τώρα –με όποιον τρόπο ας το κάνει- ότι μέχρι τώρα οι χειρισμοί της κυβέρνησης δημιούργησαν τεράστια προβλήματα. Ήταν λανθασμένοι χειρισμοί. Από εκεί και πέρα θα ήταν πολύ σημαντικό για τη χώρα και την κοινωνία να υπάρξει μία συναίνεση στο δέον γενέσθαι. Την οποία θα μπορούσε να αξιοποιήσει ο πρωθυπουργός στο Συμβούλιο Κορυφής της Δευτέρας. Διότι το μεταναστευτικό δεν είναι πια ένα περιφερειακό ή περιθωριακό πρόβλημα. Μετατρέπεται σε υπαρξιακό πρόβλημα για τη χώρα».

Ερωτηθείς αν μπορεί να υπάρξει συζήτηση ευρύτερη περί συναίνεσης και συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων, πέραν του προσφυγικού, ο κ. Δένδιας απάντησε:

«Η ατζέντα της συνάντησης έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το μεταναστευτικό. Εάν ο πρωθυπουργός θέλει, εμείς πάντοτε είμαστε έτοιμοι και ο κ. Μητσοτάκης νομίζω ότι θα ανταποκριθεί θετικά σε οτιδήποτε ενισχύει την εθνική θέση και στάση. Αλλά αυτό προϋποθέτει μία πρόθεση από την κυβέρνηση που δεν την έχουμε δει πουθενά μέχρι τώρα».

Στο ερώτημα εάν είναι αισιόδοξος ή αν ανησυχεί για την αξιολόγηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, απάντησε: «Πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι σε αυτή τη συγκυρία θέλουν να βοηθήσουν. Όμως αυτό δεν φτάνει και εμείς θα θεωρήσουμε ολέθριο να υπάρξει συνδυασμός με το μεταναστευτικό».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ