Δένδιας κατά Χρυσής Αυγής

Δένδιας κατά Χρυσής Αυγής

 

“Το ισχυρότερο ναζιστικό κόμμα έχει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα στην Ευρώπη”,  ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε πρωινή του συνέντευξη στη ΝΕΤ.

“Το τελευταίο που μας χρειάζεται είναι να θεωρούν την κοινωνία μας ρατσιστική” συμπλήρωσε ο υπουργός και συνέχισε με σχόλιο για τη δράση της Χρυσής Αυγής στα νοσοκομεία: “Η Χρυσή Αυγή επιζητά τη δημοσιότητα, ακόμη και την αρνητική δημοσιότητα. Ποιος θα πίστευε ποτέ στην ελληνική κοινωνία ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε αυτά τα πράγματα, στην Ελλάδα που εδώ και πενήντα χρόνια χάσαμε ένα εκατομμύριο ανθρώπους, θύματα του ναζισμού. Σε αυτή την Ελλάδα αντιμετωπίζουμε ένα νεοναζιστικό φαινόμενο με καθαρά ρατσιστικά χαρακτηριστικά”.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες φιλοξενίας των μεταναστών στη χώρα μας, ο υπουργός είπε:

“Υπάρχουν συνάνθρωποί μας ή μη κυβερνητικές οργανώσεις ή κόμματα που έχουν την εντύπωση ότι πρέπει να στήσουμε πεντάστερα ξενοδοχεία. Αυτό δε γίνεται. Υπάρχουν διεθνείς προδιαγραφές που τηρούνται απολύτως. Όποιος πιστεύει ότι θα φτιάξουμε κέντρα αναψυχής μεταναστών ζει μια άλλη πραγματικότητα”. 

Εξάλλου, όπως αποκάλυψε ο κ. Δένδιας, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προωθεί νέα νομοθετική ρύθμιση στον τομέα της φύλαξης φυσικών προσώπων, η οποία προβλέπει την καταβολή αντιτίμου για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ