Δένδιας: Δεν θα εφαρμοστούν και θα αποδώσουν αρνητικά τα μέτρα που ψηφίστηκαν

Για οριστική ματαίωση του σεναρίου ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Νίκος Δένδιας, απαντώντας στο ερώτημα αν πιστεύει ότι μπορούν να εφαρμοστούν και να αποδώσουν τα μέτρα που ψηφίστηκαν στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, είπε: «Ούτε θα εφαρμοστούν και βεβαίως θα αποδώσουν αρνητικά, θα δημιουργήσουν ζημιά. Δεν θα εφαρμοστούν διότι τα μέτρα αυτά είναι από τη φύση τους τέτοια που θα δημιουργήσουν φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή. Θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ύφεση την οικονομία που σημαίνει πως κι αν υπήρχε πρόθεση να υπαχθεί κανείς σε ένα τέτοιο σχήμα η πραγματικότητα το καθιστά αδύνατο».

Και πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ: «Από την άλλη, αυτό το οποίο θα γίνει, είναι ότι ακριβώς εξαιτίας αυτών των μέτρων, το συνολικό σενάριο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας όχι απλώς ματαιώνεται, αλλά οδηγούμαστε σε μία κατάσταση απολύτως ιδιόρρυθμη, που κατά την άποψή μου έχει δύο παραμέτρους ευθύνης, εν μέρει της κυβέρνησης και εν μέρει των δανειστών που αποδέχονται ένα τέτοιο σχέδιο. Αυτό το σχέδιο είναι τόσο καθολικά απαράδεκτο. Κάνεις αφαίμαξη σε έναν ήδη πολύ αδύνατο οργανισμό. Δεν νομίζω ότι θα επιβιώσει».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Διαβάστε επίσης:

Κατρούγκαλος: Εάν ήταν νόμος λαιμητόμος θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ