Δένδιας: Ανησυχώ πάρα πολύ…

Ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του Eurogroup και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, σημειώνοντας ότι «ανησυχεί πάρα πολύ» για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Ερωτηθείς σχετικά με το πόσο αισιόδοξος είναι για λύση ή αν πιστεύει ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ υψηλός, ο Νίκος Δένδιας, απάντησε: «Δυστυχώς το δεύτερο εκ των επιλογών το οποίο περιγράφει και την πραγματικότητα. Εξαιρετικά δύσκολη η αποστολή του κ. Τσίπρα. Έχει χειροτερέψει πολύ το κλίμα το οποίο θα αντιμετωπίσει σε σχέση με την κατάσταση την οποία αντιμετώπιζε πριν προκηρύξει το δημοψήφισμα. Και κατά συνέπεια νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει γρήγορα να μπορέσει να αποκαταστήσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης οι οποίες έχουν διαταραχθεί».

Και πρόσθεσε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Έκανε ένα βήμα με την παραίτηση-αποπομπή του κ. Βαρουφάκη. Φοβάμαι όμως ότι και ο ίδιος έχει υποστεί πλήγμα όσον αφορά στις σχέσεις του με τους ευρωπαίους εταίρους και κατά συνέπεια θα πρέπει να επιδείξει μεγάλη ευελιξία και ευφυΐα στον χειρισμό του. Δεν νομίζω ότι έχει μεγάλες διαπραγματευτικές δυνατότητες».

Στο ερώτημα αν ανησυχεί πως μπορούμε να οδηγηθούμε προς την έξοδο από την ευρωζώνη ο πρώην υπουργός απάντησε: «Ανησυχώ πάρα πολύ. Καταρχήν η χώρα είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, το τραπεζικό σύστημα από πλευράς ρευστότητας έχει σχεδόν μηδενίσει, είναι σαν ένας οργανισμός ο οποίος έχει υποστεί εγκεφαλικό από ισχαιμία, αν ο εγκέφαλος δεν πάρει γρήγορα αίμα η επαναφορά του είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Μάρδας: Ετοιμάζουμε ΠΝΠ που θα διευρύνει τις τραπεζικές υπηρεσίες

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ