”Δεν προσχωρήσαμε στη ΔΗΜ.ΑΡ.”

Στελέχη του κόμματος ”Ελεύθεροι Πολίτες”, καταγγέλλουν μερικά μέλη του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, τα οποία ανακοίνωσαν την ένταξή τους στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη, εμφανίζοντάς την ως μαζική ένταξη, ενώ δεν έχει ληφθεί συλλογική απόφαση για μία τέτοια κίνηση.

”Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 101 άτομα που υπογράφουν την ανακοίνωση της δήθεν ένταξης των «Ελεύθερων Πολιτών» στη ΔΗΜΑΡ, μόνο 18 είναι ιδρυτικά μέλη του κόμματος ( σε σύνολο 201) και επιπλέον περίπου 50 είναι μέλη της πολιτικής κίνησης από την οποία δημιουργήθηκε το κόμμα ( σε σύνολο περισσότερων από 500 μελών της )”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των ‘’Ελεύθερων Πολιτών’’.

Ήδη αρκετά ιδρυτικά μέλη των «Ε.Π.», με εξώδικό τους προς τη διοικούσα επιτροπή του κόμματος, ζητούν την άμεση σύγκληση της συνέλευσης των 201 ιδρυτικών μελών, ”για να αντιμετωπίσουν την ενέργεια των παραπάνω, να πάρουν συλλογικά θέση απέναντι στα προωθούμενα από την κυβέρνηση επώδυνα για τον λαό μέτρα (με τα οποία σχεδόν η παμψηφία των Ελευθέρων Πολιτών είναι αντίθετη) και να οδηγήσουν το κόμμα σε συνέδριο”.

Αναμένεται, εντός των προσεχών ημερών, πολιτική ανακοίνωση πλειάδας στελεχών των «Ελευθέρων Πολιτών», που θα διαχωρίζουν τη θέση τους και από τα μνημονιακά μέτρα και από την ενέργεια των παραπάνω.

Μεταξύ εκείνων που ετοιμάζουν την πολιτική αυτή ανακοίνωση είναι υποψήφιοι βουλευτές των «Ελεύθερων Πολιτών» με τα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ και μεγάλος αριθμός ιδρυτικών μελών του κόμματος και της πολιτικής κίνησης των «Ελευθέρων Πολιτών».

”Προσωπική καταγγελία έκανε ένα από αυτά τα ιδρυτικά μέλη, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Νικητάκης, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου ότι σφετερίσθηκε τον τίτλο και το διακριτικό σήμα του κόμματος, εμφανίζοντας στην ιστοσελίδα του και προς τα έξω την ενέργεια μερικών μελών, ως δήθεν απόφαση των «Ελευθέρων Πολιτών», για μαζική ένταξή τους στο κόμμα της «Δημοκρατικής Αριστεράς»”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ”το θέμα που ανέκυψε έχει δημιουργήσει προβληματισμούς και στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ, κορυφαία στελέχη της οποίας δεν γνώριζαν ότι η ανακοίνωση «ένταξης» των «Ελεύθερων Πολιτών» ήταν πρωτοβουλία μερικών μελών και όχι συλλογική απόφαση του κόμματος”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ