Debate Ζαχαριάδη – Καιρίδη στον Realfm 97,8

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου o Κώστας Ζαχαριάδης, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών και ο Δημήτρης Καιρίδης, υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών.

“Η Τουρκία χρησιμοποιεί μια αντιφατική επιχειρηματολογία, τη μια λέει ότι η Κύπρος είναι νησί και δεν έχει υφαλοκρηπίδα και δεν έχει ΑΟΖ, την άλλη λέει ότι δικαιούνται και οι Τουρκοκύπριοι κομμάτι, την τρίτη ότι όλα αυτά ανήκουν στην Τουρκία, βρίσκεται σε μια διπλωματική απομόνωση και αυτό είναι σημαντικό. Η Ευρώπη έκανε θετικό βήμα, υπάρχει και η μεγαλύτερη εικόνα της αμερικανοτουρκικής ρήξης, πρέπει να παρακολουθούμε την κατάσταση με πολύ μεγάλη προσοχή. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ψυχραμία, ομοψυχία, συννενόηση των πολιτικών δυνάμεων, μακριά η πολιτική εκμετάλλευση και η εργαλειοποίηση των εθνικών θεμάτων και η αχρείαστη δραματοποίηση για εσωτερική πολιτική κατανάλωση όπως ίσως είδαμε το περασμένο Σαββατοκύριακό” ανέφερε ο κ. Καιρίδης.

“Ο κ. Ζαχαριάδης ανταπάντησε ότι “Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι Ευρώπη. Τα ελληνικά και κυπριακά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ με σημαίνουσα σημασία στην ευρύτερη περιοχή. Εμείς με την Τουρκία θέλουμε ειρηνικές και φιλικές σχέσεις υπό έναν απαραβίαστο όρο. Ότι θα τηρείται και το πνεύμα και το γράμμα του διεθνούς δικαίου. Εμείς δεν ενοχλούμε κανέναν στην ευρύτερη περιοχή και απαιτούμε να μας σέβονται και να μην μας ενοχλεί κανένας. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σαφής και κατηγορηματικός αναφορικά με το ερώτημα σήμερα το πρωί”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ