Debate Βόζεμπεργκ – Φαραντούρη στον Realfm 97,8

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης.

«Το μήνυμα έχει δοθεί και ο πρώτος που το έχει λάβει είναι ο πρόεδρος Ερντογάν, ότι η Ελλάδα ο μη γένοιτο σε οποιαδήποτε προσβολή της εδαφικής της ακεραιότητας, δεν είναι μόνη» είπε η κ. Βόζεμπεργκ.

Ο κ. Φαραντούρης σχολίασε ότι το σύμφωνο συνεργασίας που υπεγράφη έχει γίνει κουρελόχαρτο. «Έχει γίνει κουρελόχαρτο παρά τις διαβεβαιώσεις και τις αισιόδοξες δηλώσεις τον Δεκέμβριο . Είχαμε προειδοποιήσει ότι μπάζει από παντού αυτό το σύμφωνο που υπογράφτηκε λιγάκι πρόχειρα και χωρίς το βλέμμα στο μέλλον» σημείωσε.

«Η εμφάνιση της κ. Καρυστιανού είπε ότι οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν, μίλησε για εντολή συγκάλυψης. Δεν θα μπορέσω να σταθώ απέναντι στην κ. Καρυστιανού, σέβομαι τον πόνο της και όλων όσοι έχασαν αγαπημένα πρόσωπα. Έχω μάθει να σέβομαι και να μην αντιπαρατίθεμαι. Εκείνοι που εργαλειοποιούν τον πόνο της κ. Καρυστιανού και ξεχνούν ότι η ομιλούσα ευρωβουλευτής και όλοι οι άλλοι συνάδελφοι ποτέ δεν εξήγαγαν την υπόθεση του Ματιού ή της Μάνδρας ή όποια τραγωδία συμβαίνει στη χώρα μας για να μιλάμε για συγκάλυψη ή δολοφονία, λες και υπήρχε δόλος ή λες και ο πόνος σταθμίζεται με βάση την ιδεολογία του καθενός από εμάς και την ένταξή του σε κάποιο κόμμα» ανέφερε η κ. Βόζεμπεργκ.

«Η Ευρωπαία εισαγγελέας είναι ένα θεσμικό όργανο της ΕΕ. Η ΕΕ δεν είναι ένας ανεξάρτητος κόσμος πέρα από την δική μας καθημερινότητα. Είπε το θεσμικό πλαίσιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών ότι δεν προάγει τη διαλεύκανση σοβαρών υποθέσεων. Υπάρχει κάποιος από τους ακροατές ότι πίσω από την ασυλία μπορεί να κρύβονται σοβαρότατα αδικήματα;» τόνισε ο κ. Φαραντούρης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ