Debate Ρωμανού – Βαρεμένου στον Realfm 97,8

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

«Το ελάχιστο που οφείλουμε στη μνήμη αυτών των ανθρώπων είναι να διασφαλίσουμε το “ποτέ ξανά”. Δεν πρέπει να μείνει λόγος κενός» είπε αρχικά και ο κ. Ρωμανός και σημείωσε πως «στην ουσία συμφωνούμε όλοι και εκεί θα κριθούμε. Θα κριθούμε και ειδικά ο Πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνηση από το κατά πόσο θα πείσει αφενός ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να αποδοθούν οι ευθύνες – σε αυτό δεν υπάρχει πια και κριτική γιατί έχει φανεί και ποια είναι η δική μας βούληση και το πώς κινείται η δικαιοσύνη- και από εκεί και πέρα κυρίως στο ότι θα διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν όσα χρειάζεται για τον ΟΣΕ και την ασφαλή επανεκκίνηση και τις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται».

Ο κ. Βαρεμένος ανταπάντησε «Τα παιδιά πήραν το ασφαλέστερο μέσο συγκοινωνίας και το πιο προσιτό και πιο ήπιο και οικολογικό. Θεωρώ ότι η βαθύτερη ασέβεια από την πλευρά του Πρωθυπουργού προς τα θύματα έγκειται στο γεγονός ότι δεν θέλει με τίποτα να προσεγγίσει την αλήθεια. Χρειάζεται μια γενναιότητα σε αυτές τις στιγμές μπροστά σε μια τέτοια τραγωδία». «Κάποιος πρέπει να πει με τρόπο στον κ. Μητσοτάκη για να μην σοκαριστεί ότι είναι Πρωθυπουργός μιας συντεταγμένης πολιτείας και ενός ευρωπαϊκού κράτους. Δεν είναι άρχων. Ξέρει και παραξέρει και όταν λέει ότι δεν ξέρει είναι μια κοροϊδία» συμπλήρωσε.

Ο κ. Ρωμανός ανέφερε πως «Ακριβώς επειδή ο Πρωθυπουργός ξέρει και εκεί πάμε πάλι στο πώς παίζουν με τις λέξεις γιατί όταν απάντησε ο κ. Οικονόμου για τη μη γνώση του Πρωθυπουργού προφανώς εννοούσα για το ότι δεν μπορούσε ο Πρωθυπουργός να ξέρει ποιος είχε την συγκεκριμένη βάρδια και αν οι άλλοι δύο το έσκασαν πριν από την ώρα τους και έσβησαν με μπλάνκο τις ώρες, προφανώς αυτό δεν είναι δουλειά του Πρωθυπουργού να το ξέρει. Από την άλλη ο Πρωθυπουργός ξέρει πολύ καλά ότι η κατάσταση στους σιδηρόδρομους είχε πολλά ζητήματα, για αυτόν τον λόγο αύξησε τη χρηματοδότηση από τα 40 εκατ. στα 90 εκατ. επί των ημερών μας, για αυτόν τον λόγο προχώρησε το έργο που είχε κολλήσει επί ΣΥΡΙΖΑ, για αυτόν τον λόγο ενέταξε στο Ταμείο Ανάκαμψης ένα σημαντικό κομμάτι που έχει να κάνει με τον ΟΣΕ και για αυτόν τον λόγο λίγες ημέρες πριν το δυστύχημα έλεγε πόσο σημαντικό στοίχημα είναι για την 2η τετραετία η αναμόρφωση του ΟΣΕ, που ήταν από τα πιο παραμελημένα κομμάτια του κράτους τα προηγούμενα χρόνια». «Είναι χυδαία πάνω σε αυτή την τραγωδία με ψέματα να προσπαθούμε να χτίσουμε μια πολιτική αντιπαράθεση και δυστυχώς το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη ημέρα» είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ