Debate Ρωμανού – Γιαννούλη στον Realfm 97,8 για Πανεπιστήμια, ακρίβεια και ελληνοτουρκικά

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με την Κάτια Μακρή ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια, την Πανεπιστημιακή Αστυνομία αλλά και τα επεισόδια στο ΑΠΘ, ο κ. Γιαννούλης είπε ότι «καλός νόμος είναι εκείνος που διασφαλίζει πρωτίστως την ασφάλεια την φοιτητών, των παιδιών μας και που διασφαλίζει τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους χωρίς να στήνονται καθεστωτικές προβοκάτσιες για να νομιμοποιηθεί κοινωνικά και πολιτικά. Η κοινωνία και η ακαδημαϊκή κοινότητα αντιδρούν στο σύνολό τους χωρίς κομματική χειραγώγηση», ενώ πρόσθεσε ότι «Αστυνομία στα Πανεπιστήμια δεν είναι λειτουργικό σχήμα». Για τα επεισόδια στο ΑΠΘ υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «ο εργολάβος που κατασκευάζει τη βιβλιοθήκη πριν ακόμα πήξει το τσιμέντο, πήγε με την Αστυνομία».

Ο κ. Ρωμανός από την πλευρά του υποστήριξε ότι «το τσιμέντο στη λογική κάποιων σίγουρα δεν έχει πήξει. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Η λογική λέει ότι ο μόνος που μπορεί να θέλει τέτοια επεισόδια είναι αυτός που μπορεί να τα εκμεταλλευθεί. Είναι ξεκάθαρο ότι είτε θα είμαστε με τη βαριοπούλα ή με τα βιβλία. Εμείς είμαστε με τα βιβλία, όπως και η πλειονότητα της φοιτητικής κοινότητας».

Ο Χρήστος Γιαννούλης με τη σειρά του είπε ότι «η κα Κεραμέως έχει δεύτερη φύση της να αιφνιδιάζει» με τον Νίκο Ρωμανό να απαντά ότι «κατανοώ την ανάγκη του κ. Γιαννούλη να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. Κανένας αιφνιδιασμός δεν υπάρχει με το νομοσχέδιο».

Για τα ελληνοτουρκικά

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν είναι ώρα να υποτιμήσουμε ή να υπερτιμήσουμε για μια «παγκόσμια», όπως την χαρακτήρισε ο κ. Οικονόμου, επιτυχία του Πρωθυπουργού. Οι ίσες αποστάσεις από τον αμερικανικό παράγοντα είναι ένα ζήτημα που ακόμα θέλει πολλή δουλειά. Λίγες ώρες μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο η Τουρκία έφτασε στην Αλεξανδρούπολη».

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ απάντησε ότι «οι αντιδράσεις της Τουρκίας την τελευταία εβδομάδα επιβεβαιώνουν την επιτυχία της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ».

Για την οικονομία και την ακρίβεια

Για την οικονομία και την ακρίβεια, ο κ. Ρωμανός τόνισε ότι «από τον Σεπτέμβριο παρουσιάζουμε νέα σχέδια και προτάσεις στήριξης της κοινωνίας και των νοικοκυριών. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όπως κάναμε με την ενέργεια, με την ίδια λογική και σοβαρότητα θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όλα. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση μιλάει για κοροϊδία σχετικά με την αποζημίωση  όταν ή ίδια έχει υποσχεθεί με την ευκολία επιστροφή του 50% των επιβαρύνσεων όταν εμείς πάμε σε 60-80%».

Ο κ. Γιαννούλης έκανε λόγο για λαθροχειρία – κοροϊδία σχετικά με την αποζημίωση, ενώ πρόσθεσε ότι «η μεγαλύτερη κοροϊδία είναι  ότι δεν αντιμετωπίζεται η πηγή του προβλήματος δηλ. το πώς παράγεται η αισχροκέρδεια που έχει σχέση με την θέση στην αγορά των παραγωγών και εταιρειών ενέργειας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ