Debate Πλεύρη – Ξανθού στον Realfm 97,8: Η υγεία, το ΕΣΥ και η περίθαλψη στα νησιά

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο υπουργός Υγείας και υποψήφιος στην Α Αθηνών, Θάνος Πλεύρης και ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος στο Ρέθυμνο, Ανδρέας Ξανθός.

«Η Σέριφος έχει 1.280 άτομα πληθυσμό με βάση την απογραφή του 2021. Υπάρχει ένας μόνιμος γιατρός, ο συγκεκριμένος γιατρός ήταν επικουρικός και βγάλαμε προκήρυξη για να γίνει μόνιμος επειδή ξέραμε ότι θέλει τη θέση και έγινε μόνιμος τον Οκτώβριο που μας πέρασε. Είχε έρθει το 2018 ως επικουρικός και παράλληλα έχουμε 2 αγροτικούς γιατρούς και 3 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό. Το καλοκαίρι έχουμε μετακίνηση γιατρού γιατί η πίεση λόγω του τουρισμού είναι μεγαλύτερη. Πρόκειται για άνθρωπο που ήρθε με διάθεση άποψης, ήθελε να ζήσει σε ένα νησί. Ευελπιστώ ότι δεν θα εμείνει στην απόφασή του» δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

«Η περίπτωση του γιατρού της Σερίφου δεν είναι εξαίρεση. Έχει γίνει κανόνας στο ΕΣΥ, έχουμε κύμα παραιτήσεων. Υπάρχει συνδυαστικά επαγγελματική εξουθένωση και υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας και αμοιβής και έλλειψη προοπτικής. Η κυβέρνηση δίνει κίνητρα στους γιατρούς του ΕΣΥ να παραιτηθούν και να ιδιωτεύσουν» σχολίασε ο κ. Ξανθός.
«Έχουν γίνει παρεμβάσεις με καλή πρόθεση, αλλά μετράει το αποτέλεσμα. Το ΕΣΥ είναι στη χειρότερη στιγμή του από όσο εγώ που δουλεύω πολλά χρόνια, το θυμάμαι τις τελευταίες δεκαετίες» πρόσθεσε.
«Ο θεσμός του Προσωπικού Γιατρού αλλά και η μαζική πρόληψη ήταν βασικές αλλαγές που έχουν γίνει και πέρα από τις αντιπαραθέσεις, οποιοσδήποτε βρεθεί στο τιμόνι της κυβέρνησης ή του υπουργείου Υγείας, θα χτίσει πάνω στο κομμάτι και της πρόληψης και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ