Debate Πέτσα – Σκουρλέτη στον Realfm 97,8: Οι εκλογές και η ατζέντα

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αυτό που έχει σημασία φτάνοντας κοντά στις εκλογές είναι η ατζέντα, που τίθεται στον δημόσιο διάλογο, ποιος καταφέρνει να επιβάλλει την ατζέντα για την οποία ενδιαφέρεται η κοινωνία. Τα βασικά διλήμματα, όπως έχουν αποδειχθεί το τελευταίο διάστημα, είναι η οικονομία, θέματα με την ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική, την κοινωνική συνοχή συν λόγω της τραγωδίας των Τεμπών το θέμα ασφάλειας στις μεταφορές» είπε αρχικά ο κ. Πέτσας. «Αν απαντήσουμε, όπως πιστεύω ότι μπορούμε δίνοντας λύσεις σε αυτά τα ερωτήματα των πολιτών τότε θα είμαστε πιο κοντά στη σταθερότητα με ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον Κυριάκο Μητσοτάκη» πρόσθεσε.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως «σταθερή μας επιδίωξη η συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας μέσα από την κάλπη της απλής αναλογικής με τις εξής προϋποθέσεις: κοινός προγραμματικός τόπος και ο κόσμος να εγκρίνει αυτή την προοπτική άρα θα δημιουργήσει τους κατάλληλους συσχετισμούς». «Συμφωνώ με τον κ. Πέτσα ότι στο τέλος της ημέρας οι απαντήσεις θα είναι στα πραγματικά ερωτήματα που έχουν τεθεί. Από την μεριά της κυβέρνησης όμως δεν έχουν δοθεί απαντήσεις, ούτε για τα Τέμπη, ούτε για την υπόθεση των υποκλοπών, ούτε στα θέματα της υγείας. Πάμε στις εκλογές με ανοιχτά αυτά τα ζητήματα και πάνω σε αυτά θα κληθεί ο κόσμος να απαντήσει όπως τα θέματα της ενέργειας και της ακρίβειας» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιστεύω ότι μετά την 21η Μαΐου θα είμαστε σε ένα ποσοστό που θα δείχνει ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας στην δεύτερη κάλπη θα είναι απόλυτα εφικτός. Επομένως σταθερή κυβέρνηση στον τόπο θα υπάρξει με δεύτερες εκλογές. Όταν ο κ. Ανδρουλάκης λέει ότι δεν θέλει να υπάρξει κυβέρνηση ούτε με τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, ούτε τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος – η ίδια ερώτηση ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ- είναι σαν να λέει ο κ. Ανδρουλάκης ότι θέλει να ασκεί κριτική, αλαζονική και εσφαλμένη κατά την άποψή μου, που δεν λαμβάνει υπόψιν την λαϊκή ετυμηγορία. Επομένως αν έχεις αυτή τη στάση από το τρίτο κόμμα, πού είναι η γέφυρα που θα πατήσει μια κυβέρνηση συνεργασίας, τότε για ποια συνεργασία μιλάμε;» σχολίασε ο Στέλιος Πέτσας.

«Ο κ. Ανδρουλάκης κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος. Αποφεύγει προφανώς για λόγους που έχουν να κάνουν με το εσωτερικό του κόμματος του και τις αντιφάσεις που χαρακτηρίζουν το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, να βάλει τους όρους και τις προϋποθέσεις μιας ενδεχόμενης συνεργασίας» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης. «Να πει ότι δεν τον ενδιαφέρει η συγκυβέρνηση, όχι στη βάση όμως της διαφωνίας με τα πρόσωπα αλλά στη βάση των προγραμμάτων. Εκεί να το καταλάβω. Ο λαός με την ψήφο του θα ορίσει ποιος θα είναι ανάλογα με τους συσχετισμούς ο επόμενος πρωθυπουργός» διευκρίνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ