Debate Λαζαρίδη – Γιαννούλη στον Realfm 97,8

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

«Εγώ δεν εξέφρασα δημόσια το “όχι”, είχα κάποιους προβληματισμούς επισημαίνοντας ότι ήθελα πρώτα να ακούσω τον πρωθυπουργό. Στους δύο βασικούς προβληματισμούς που ήταν η παρένθετη μητέρα και η αναγραφή του γονέα 1 και γονέα 2, μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη είδα ότι δεν υπάρχουν και για αυτό αποφάσισα να υπερψηφίσω το σχέδιο νόμου» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «η πρόθεσή μας να υπερψηφίσουμε την νομοθετική πρωτοβουλία παρά το γεγονός ότι είναι ατελής σε σχέση με τη δική μας πρόταση, είναι κρυστάλλινα διάφανη και καθαρή. Ακόμα και αν διατυπώνονται κάποιες ενστάσεις ή παρατηρήσεις δεν αλλάζουν το γεγονός ότι στο γενετικό DNA του Συνασπισμού, του ΣΥΡΙΖΑ η απόδοση ίσων δικαιωμάτων είναι από τις βασικές προτεραιότητες. Μία ή δύο ενστάσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που εκτιμώ ότι θα υπερψηφίσουν, δεν θεωρώ ότι είναι μείζον πολιτικό ζήτημα».

«Η κυβέρνηση έκανε τις προσπάθειες που έπρεπε τα προηγούμενα 4 χρόνια, με προτεραιότητα το “νόμος και τάξη”. Το οργανωμένο έγκλημα όσο κι αν προσπαθήσεις να το αντιμετωπίσεις, είναι εκεί έχουμε δουλειά να κάνουμε. Ξεκίνησαν οι συλλήψεις χθες, το μαχαίρι πήγε βαθιά στις κρίσεις της αστυνομίας» είπε ο κ. Λαζαρίδης.

Ο κ. Γιαννούλης ανταπάντησε «δεν θα αμφισβητήσω την ικανότητα του κ. Χρυσοχοΐδη. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αλλάξει 4-5 υπουργούς στα χρόνια διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και αυτό δεν είναι καλό δείγμα».

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ