Εμβόλιο κορονοϊού: Δωρεάν στις δημόσιες δομές – Έως 5 ευρώ το κόστος για εμβολιασμό σε ιατρεία και φαρμακεία

Στα εμβόλια κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προαναγγέλλοντας πως θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται ο εμβολιασμός σε φαρμακεία και ιατρεία.

«Πρέπει να βγει από την λογική μας αν πρέπει να κάνουμε την τέταρτη, την πέμπτη, την έκτη δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού. Όταν ήρθε η πανδημία, η ανθρωπότητα δεν ήξερε τι είναι και μπήκαμε στην λογική του πρώτου εμβολίου, του δεύτερου εμβολίου κ.ο.κ. Πλέον πρέπει κάθε χρόνο να γίνεται εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού, όπως κάνουμε το εμβόλιο για την γρίπη. Πρέπει να φύγουμε από το μοντέλο εμβολιασμού Covid και να καταλάβουμε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, μία φορά μέσα στο δωδεκάμηνο», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

Σημείωσε ακόμη ότι «στους 1.000 θανάτους από κορονοϊό το τελευταίο διάστημα, μόνο οι δύο είχαν κάνει το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το φετινό εμβόλιο, το οποίο πρέπει να κάνουν όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

«Σε πολλές χώρες το εμβόλιο κατά του κορονοϊού γίνεται και στα φαρμακεία. Δεν είπα ποτέ να μην το κάνουν οι γιατροί. Εκ των ων ουκ άνευ θα το κάνουν οι γιατροί. Εγώ τους γιατρούς τους θέλω συμμάχους, όχι αντίπαλους. Δεν μπορεί να πειστεί ο πολίτης, αν ο γιατρός του λέει να μην κάνει το εμβόλιο», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η αρχική σκέψη είναι ότι θα διατηρηθούν όλα τα κανάλια εμβολιασμού σε όλες τις δημόσιες δομές δωρεάν, όπως το κάνει σήμερα ο καθένας και όποιος το κάνει σε ιατρείο ή φαρμακείο να μπορεί ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός να ζητά ένα ποσό, το ανώτερο πέντε ευρώ», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ