Debate Καιρίδη – Κατρούγκαλου στον Realfm 97,8: Η Τουρκία, οι προκλήσεις και τα χωρικά ύδατα

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης και ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Μπροστά σε αυτή τη συνεχώς κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας, εισπράττουμε ορισμένες φορές δηλώσεις χλιαρές ή λιγότερο χλιαρές, κατά την άποψή μας δεν αρκεί αυτή η στήριξη από τους συμμάχους μας» είπε αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν πρέπει να λειτουργούμε αντανακλαστικά και αμυντικά στις επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας, πρέπει να έχουμε τη δική μας ενεργητική διπλωματία» πρόσθεσε.

«Πολλοί στην Ευρώπη υποτιμούν τις απειλές Ερντογάν, τις θεωρούν θέατρο για εσωτερική κατανάλωση ενόψει εκλογών. Και προφανώς υπάρχει και πολύ θέατρο, αλλά πίσω από το θέατρο, υπάρχει και ένα ακραία επιθετικό δόγμα, της Γαλάζιας Πατρίδας» ανταπάντησε ο κ. Καιρίδης και συνέχισε «Καλή είναι η επίκληση της επέκτασης των χωρικών υδάτων από την αντιπολίτευση, αλλά να μην τα ξεχνάει όταν είναι στην κυβέρνηση».

«Στο ερώτημα πώς θα αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα δεν είχαμε απάντηση από τον κ. Καιρίδη, και είναι ανησυχητικό» σχολίασε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Δεν βοηθάει αυτή η διαρκής λαϊκίστικη αντιπαράθεση χωρίς νόημα» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ