Συναγερμός για τον κινεζικό πύραυλο που πέφτει στη Γη – Η Ισπανία έκλεισε τον εναέριο χώρο της

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη για την πτώση τμήματος κινεζικού πυραύλου 23 τόνων και ύψους 10όροφου κτιρίου που θα πέσει ανεξέλεγκτα στη Γη σήμερα ή αύριο.

Πρόκειται για τμήμα πυραύλου Long March 5B που γυρνάει σαν ρωσική ρουλέτα γύρω από τη Γη όπου θα πέσει με μη ελεγχόμενο τρόπο πιθανώς σήμερα ή το Σάββατο και κανένας ακόμα δεν ξέρει πού ακριβώς.

Η Υπηρεσία Διαστημικής Επιτήρησης και Παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρακολουθεί ζωντανά τα συντρίμμια, τα οποία αναμένεται να πέσουν στη Γη τις επόμενες ώρες.

 

 

Κινεζικός πύραυλος: Η Ισπανία έκλεισε τον εναέριο χώρο της

Η Ισπανία έκλεισε προσωρινά τον εναέριο χώρο πάνω από τα αεροδρόμια της Βαρκελώνης, της Ταραγόνας, του Ρέους και της Ίμπιζα, με πολλούς χρήστες στο Twitter να εκφράζουν την ανησυχία τους.

 

 

 

Όπως είχε συμβεί και με τις προηγούμενες εκτοξεύσεις του ίδιου πυραύλου βαρέος φορτίου, η διαστημική υπηρεσία της Κίνας δεν πραγματοποίησε ελεγχόμενη πτώση του τμήματος που απέμεινε από τον πύραυλο, αφότου αποδέσμευσε το φορτίο του.

Τον Ιούλιο ένα τμήμα πυραύλου Long March 5B βάρους 5,5 έως 10 τόνων είχε συντριβεί στον Ινδικό Ωκεανό, τον Απρίλιο του 2021 είχε συμβεί κάτι παρόμοιο στον ίδιο ωκεανό, ενώ το 2020 τμήματα του πυραύλου είχαν πέσει κάπου στην δυτική Αφρική.

Αν και δεν έχουν αναφερθεί καταστροφές ή θάνατοι μέχρι στιγμής από τέτοια περιστατικά, αυξάνονται σταδιακά οι φωνές όσων ζητούν να καθιερωθούν διεθνείς κανονισμοί ή και νόμοι για την αποτροπή τέτοιων συμβάντων, που προέρχονται και από άλλες χώρες με διαστημικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τους “Τάιμς της Νέας Υόρκης” και το Space.com

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ