Χρήστος Ταραντίλης: Η καινοτομία σκιαγραφεί το πρόσωπο της Ελλάδας του μέλλοντος

Στην προσπάθεια που καταβάλλει η Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής να αφουγκραστεί το ελληνικό οικοσύστημα έρευνας και τεχνολογικής καινοτομίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Καθηγητής κ. Χρήστος Ταραντίλης, επισκέφτηκε το Ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», προκειμένου να ενημερωθεί in situ για το έργο των ερευνητών και ερευνητριών και να καταγράψει τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους. 

Κατά την πολύωρη φιλοξενία στους χώρους του «Δημοκρίτου», ο κ. Ταραντίλης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα επιτεύγματα και τους στόχους του Ερευνητικού Κέντρου από τον Πρόεδρο, Δρ Γ. Νούνεση, και να δει από κοντά την επέκταση και αναμόρφωση των κτηριακών εγκαταστάσεων για τη λειτουργική και βιώσιμη στέγαση της έρευνας και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια με συγχρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Επιπλέον, ξεναγήθηκε στο Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος» και συνομίλησε με ερευνητές/-τριες και μέλη νεοφυών επιχειρήσεων, διαπιστώνοντας την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό τους για τη μετουσίωση της έρευνας σε τεχνολογία αιχμής με υψηλή προστιθέμενη οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αξία. Σύμφωνα με τον κ. Ταραντίλη, η καινοτομία σκιαγραφεί το πρόσωπο της Ελλάδας του μέλλοντος, το οποίο επιθυμούμε να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ