Χρήστος Σαρτζετάκης: Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου η κηδεία του – Η επιθυμία της οικογένειας

Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου θα τελεστεί η κηδεία του Χρήστου Σαρτζετάκη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 93 ετών τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του εκλιπόντος πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12:00, στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η ταφή θα γίνει την ίδια ημέρα, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Σημειώνεται ότι η ταφή θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω των υγειονομικών μέτρων.

Η οικογένεια του Χρήστου Σαρτζετάκη εξέφρασε την επιθυμία τυχόν δωρεές να κατατεθούν στη Φλόγα: Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και στην Εστία Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τριήμερο πένθος, δημοσία δαπάνη η κηδεία του

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης θα κηδευτεί δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους, ενώ θα τηρηθεί τριήμερο δημόσιο πένθος.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, η κηδεία του Χρήστου Σαρτζετάκη θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.

Επίσης, οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων όλης της χώρας θα κυματίζουν μεσίστιες από σήμερα έως και την ημέρα της κηδείας του.

Αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία του οι τιμές που προσήκουν σε αρχηγό κράτους «ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος». Το δημόσιο πένθος θα τηρηθεί από σήμερα, ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του.

Η ανακοίνωση του “Λαϊκού Νοσοκομείου”

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης εξέπνευσε τα ξημερώματα στη ΜΕΘ του Λαϊκού Νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν. Το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοινωθέν σχετικά με τον θάνατό του, στο οποίο αναφέρεται ότι κατέληξε από πνευμονική ανεπάρκεια.

“Την 02:40 πρωινή της 03/02/2022, μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΑ ‘ΛΑΪΚΟ’, κατέληξε ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, γεννηθείς το 1929, από πνευμονική ανεπάρκεια”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ