Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Τουλάχιστον ένας στους δύο συνταξιούχους θα δει στην τσέπη του μία επιπλέον σύνταξη

«Είναι ένα βήμα μπροστά η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον τρόπο που θα λειτουργεί από εδώ και πέρα η ΕΥΠ και θα περίμενα ως πολίτης η αντιπολίτευση να έχει συμβάλλει περισσότερο με προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Κατά την άποψή μου, η δικαιοσύνη πρέπει να ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό σοβαρά, σφαιρικά, ολιστικά και πολύ γρήγορα» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου

Ερωτηθείς για την λίστα στην οποία αναφέρεται το όνομά του και αυτό της συζύγου του απάντησε «αισθάνθηκα τεράστια έκπληξη. Δεν το πίστεψα και δεν το πιστεύω. Πρώτον γιατί το δημοσίευμα αναφέρεται στον Πρωθυπουργό και εγώ παραδοσιακά είχα μια συμπόρευση και έχω μια συμπόρευση με τον Πρωθυπουργό, δεν είναι μυστικό, το ξέρει όλος ο κόσμος. Δεύτερον, δεν έχω κάτι να κρύψω και δεν έκρυβα ποτέ από τους Πρωθυπουργούς για όλες τις μείζονες επιλογές των υπουργείων που υπηρέτησα. Και οι τρεις Πρωθυπουργοί με τους οποίους συνεργάστηκα ήταν ενήμεροι και τρίτον αυτοί που έφεραν τις «αποκαλύψεις» δεν τις συνόδευσαν με οποιοδήποτε πειστικό τεκμήριο. Παρέθεσαν διάφορα ονόματα και είμαστε εκεί. Έχει υποχρέωση όποιος φέρνει ονόματα να πηγαίνει τα στοιχεία. Αλλιώς πού θα πάμε έτσι; Δεν πάμε πουθενά».

Τι είπε για τις αυξήσεις στις συντάξεις

«Εδώ και 12 χρόνια δεν είχαν δοθεί καθόλου αυξήσεις στις συντάξεις. Για πρώτη φορά «ξεπαγώνουν». Θα περιμένουμε να κατατεθεί ο προϋπολογισμός να δούμε την επίσημη θέση του ΥΠΟΙΚ, η δική μας εκτίμηση είναι ότι οι αυξήσεις θα είναι ανάμεσα στο 7,5 και στο 8%» είπε ο κ. Χατζηδάκης.

«Εκτός από αυτή την οριζόντια αύξηση, θα πρέπει να συνυπολογίσετε ότι υπάρχει ένα επίδομα 250 ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους και εδώ ο αριθμός είναι πάνω από 1 εκατομμύριο» συμπλήρωσε.

«Τουλάχιστον ένας στους δύο συνταξιούχους θα δει στην τσέπη του μία επιπλέον σύνταξη από την επόμενη χρονιά» υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ