Χατζηδάκης: «Δεν σκοπεύουμε να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2»

«Είναι σαφές ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο σε αυτή την πορεία προς τον γκρεμό. Όσο περισσότερο παραμένει αυτή η κυβέρνηση, τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνει στον τόπο. Τόσο περισσότερο ανεβαίνει ο λογαριασμός για την επόμενη κυβέρνηση και πάνω απ’ όλα για τους πολίτες και τη χώρα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Τρικάλων.

Η έλλειψη επαφής της κυβέρνησης με την πραγματικότητα αποτυπώθηκε με τρόπο κωμικοτραγικό πριν λίγες ημέρες, πρόσθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στην «στιγμή που ο κ. Τσίπρας πανηγύριζε για την υποτιθέμενη επιστροφή στην ανάπτυξη, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ύφεση. Σπάνια η πραγματικότητα εκδικείται τόσο άμεσα».

Ως Νέα Δημοκρατία, είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος και βουλευτής Β΄ Αθηνών, «δεν σκοπεύουμε να κάνουμε το λάθος να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ νο2, δηλαδή να υποσχεθούμε τα πάντα και να μην κάνουμε τίποτα. Εμείς λέμε λίγα, για να τα κάνουμε όλα».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία από την παράταση της αβεβαιότητας: «Επενδύσεις δεν προχωράνε, θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται. Ποιός θα προχωρήσει ακόμα και την πιο μικρή επιχειρηματική πρωτοβουλία όταν βλέπει την αγορά έρμαιο μιας ανίκανης, ιδεοληπτικής κυβέρνησης; Δεν είναι τυχαίο πού το τελευταίο τετράμηνο του 2016, ήταν το χειρότερο τέταρτο τετράμηνο της 20ετίας από άποψη οικονομικής ανάπτυξης;»

Γνωρίζουμε καλά, είπε ο κ. Χατζηδάκης, όπως το γνωρίζουν πλέον και οι περισσότεροι Έλληνες ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές εξόδου από την κρίση, για να διευκρινίσει: «Για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη πρέπει να γυρίσουμε οριστικά την πλάτη στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Να κάνουμε την επανάσταση της υπευθυνότητας και της κοινής λογικής, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και προσελκύοντας επενδύσεις, για να δημιουργήσουμε πλούτο και θέσεις εργασίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ