Χαρίτσης: Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η ανικανότητα του ‘επιτελικού κράτους’ του κ. Μητσοτάκη

Συνέντευξη του βουλευτή Μεσσηνίας και εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, στον τ/στ Ionian TV (Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων – Γιάννης Πομώνης)

«Η ανικανότητα του επιτελικού κράτους του κ Μητσοτάκη είναι πλέον επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία» διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τ/στ Ionian TV, υπογραμμίζοντας: «Με την πανδημία σε έξαρση, τον κόσμο να επιστρέφει από τις διακοπές και το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, σε μια στιγμή δηλαδή που χρειαζόμαστε τα μαζικά τεστ περισσότερο από ποτέ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας δηλώνει ότι δεν δέχεται πλέον τεστ κορονοϊού γιατί ξέμεινε από αντιδραστήρια. Μιλώντας μάλιστα για «αλόγιστη χρήση τεστ», όλο το προηγούμενο διάστημα».

Αναφερόμενος στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Αλ. Χαρίτσης επανέλαβε ότι «το μείζον δεν είναι οι ημερομηνίες αλλά να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για όλους», ενώ υπενθύμισε ότι «εξαρχής είχαμε επισημάνει την ανάγκη για αύξηση της χρηματοδότησης, βελτίωση των υποδομών, πρόσληψη έκτακτου προσωπικού και σπάσιμο των τάξεων, πρόνοια για παροχή μέσων προστασίας», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «παρόμοια μέτρα έλαβαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες». «Οι προτάσεις μας δεν εισακούστηκαν» συνέχισε, «έστω όμως και στο παραπέντε, η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων».

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος Τύπου κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου και στην περίπτωση των «ευάλωτων κατηγοριών του πληθυσμού» και «των δομών που χρήζουν ειδικής προστασίας, όπως τα γηροκομεία και οι οίκοι ευγηρίας», τονίζοντας «εδώ και μήνες είχαμε επισημάνει την ανάγκη ενός τέτοιου σχεδίου. Έπρεπε να φτάσουμε σε απώλειες ανθρώπινών ζωών για να ενδιαφερθεί η κυβέρνηση», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε την προσπάθεια της κυβέρνησης «να υποβαθμίσει την πυρκαγιά που κατέκαψε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών». «Δυστυχώς έπρεπε να ενημερωθούμε από τα διεθνή ΜΜΕ για την τεράστια καταστροφή» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, «αφού στη χώρα μας πολλά κεντρικά ΜΜΕ επίσης υποβάθμισαν το γεγονός». Και πρόσθεσε: «Αντί να μιλάνε για «χόρτα που κάηκαν», και «λίγο μαύρο» που θα δουν οι τουρίστες, περιμένουμε από την κυβέρνηση να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον Ελληνικό λαό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ