Χάρης Καστανίδης: Οι αιχμές και το σχόλιο για τους «ΠΑΣΟΚίτες νεόκοπους Παπανδρεϊκούς»

Αιχμηρός ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος, αν και εξελέγη πρώτος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης, έχασε την έδρα, καθώς την κράτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε βολές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ έκανε λόγο και για «πασοκίτες νεόκοπους παπανδρεϊκούς» που «δεν γνωρίζουν στοιχειώδη πράγματα για την προσωπικότητα του Παπανδρέου».

Καστανίδης: Με καρφιά η πρώτη δήλωση για την απώλεια της έδρας – «Οι πολίτες με εξέλεξαν πρώτο αλλά ο Ανδρουλάκης με απέκλεισε»

Ο Χάρης Καστανίδης απηύθυνε ομιλία κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Λάλα για τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, ανέφερε ότι απάντησε θετικά στην πρόταση του κ. Λάλα να μιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίου στις 3 Ιουλίου, αρκεί, όπως του είπε όταν του έγινε η πρόσκληση,… να είναι ελεύθερος.

«Όταν με πήρε τηλέφωνο ο κ. Λάλας είπα ότι θα το κάνω με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση, 3 Ιουλίου να παρουσιάσω το βιβλίο αρκεί να είμαι ελεύθερος και φαίνεται ότι άλλοι αποφάσισαν να με αφήσουν ελεύθερο για να παρουσιάσω το βιβλίο», είπε χαρακτηριστικά ο Χάρης Καστανίδης, με τους παρευρισκόμενους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Νίκος Ανδρουλάκης: Κρατά την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης – Εκτός Βουλής ο Χάρης Καστανίδης

Λίγο αργότερα συνεχίζοντας την ομιλία του για το βιβλίο για τον Ανδρέα Παπανδρέου με τίτλο: «Ανδρέας Παπανδρέου – Δεν μετανιώνω για ό,τι κι αν έζησα γι’ αυτό αποφασίζω να σ’ τα διηγηθώ» και αναφερόμενος στην στενή σχέση που είχε ο ίδιος με τον Ανδρέα Παπανδρέου είπε ότι παρά το γεγονός πως πίστευε ότι τον ήξερε καλά, διαβάζοντας το βιβλίο ανακάλυψε πως τελικά δεν γνώριζε πολλές πτυχές της ιστορίας του.

Στο σημείο αυτό ο κ. Καστανίδης άφησε νέες αιχμές χαρακτηρίζοντας κάποιους ως νεόκοπους παπανδρεϊκους. «Μερικοί εμφανίζονται ως νεόκοποι παπανδρεϊκοί δεν εννοώ άλλων κομμάτων νεόκοποι Παπανδρεϊκοί, εννοώ πασοκίτες νεόκοποι Παπανδρεϊκοί, οι οποίοι έχουν αναλάβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εμφανίζονται ότι παρουσιάσουν τον εαυτό τους ως απολύτως υπερασπιστές της ιστορίας του Παπανδρέου χωρίς καν να γνωρίζουν στοιχειώδη πράγματα για την προσωπικότητα του Παπανδρέου», δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης.

Αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου, είπε πως ήταν ένας άνθρωπος με μυαλό και ψυχή που όπως είπε «έζησε, δεν πέρασε απλά». Στην παρουσίαση του βιβλίου μίλησαν ακόμη ο καθηγητής Άρης Στυλιανού και φυσικά ο συγγραφέας Θανάσης Λάλας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ