Χαρδαλιάς στον ΑΝΤ1: «Με απασχολεί να είμαι χρήσιμος» – ΒΙΝΤΕΟ

«Με απασχολεί να είμαι χρήσιμος» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, που υποστηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Έχει γίνει ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι περιφέρειες της χώρας είναι εκείνο των αλληλοεπικαλύψεων που δημιουργεί παθογένειες» ανέφερε αρχικά ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Μπροστά», και έφερε το παράδειγμα των αντιπλημμυρικών έργων, τονίζοντας ότι χρειάζεται «συντονισμός και συνεργασία».

Απαντώντας στην ερώτηση «Θα πλημμυρήσουμε εάν πέσει στην Αθήνα μία βροχή όπως εκείνη στον Βόλο;», ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Ανησυχώ πάρα πολύ και η απάντηση σε όλο σε αυτό είναι οι άμεσες νομοθετικές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται».  Και πρόσθεσε: «Πρέπει να προσεγγίσουμε αυτά τα προβλήματα όχι σε επίπεδο αρμοδιοτήτων αλλά σε επίπεδο πραγματικών δυνατοτήτων των δήμων».

«Δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από οποιαδήποτε λογική αρμοδιότητάς μου. Οτιδήποτε αφορά στην ταλαιπωρία των πολιτών είναι αποκλειστική μου ευθύνη και θα αναλάβω τις ευθύνες» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. «Το ζήτημα της αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης της Αττικής είναι η απόλυτη προτεραιότητα μου» συνέχισε.

Μιλώντας για το ζήτημα του κυκλοφοριακού, ανέφερε πως πρέπει να τεθεί ένα σχέδιο για την αντιμετώπισή του. «Πρέπει να έρθουμε με ένα σχέδιο που θα λέει “τι θα γίνει;”, “πώς θα γίνει”, “πώς θα χρηματοδοτηθεί;” και κυρίως “πότε θα παραδοθεί;”» είπε.

Για το ζήτημα των απορριμμάτων τόνισε ότι « αφήνουμε πίσω παλιές λογικές διαχείρισης των σκουπιδιών. Η ταφή τέλος. Προχωράμε με ενίσχυση της ανακύκλωσης, της κυκλικής οικονομίας. Και το βασικότερο είναι ότι πρέπει η κάθε περιφερειακή ενότητα, εκτός των νησιών που θέλουν μία ιδιαίτερη διαχείριση, να αναλαμβάνει την ευθύνη της χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες της διαχείρισης των σκουπιδιών. Η λογική της εξαγωγής των σκουπιδιών στην διπλανή περιφερειακή ενότητα σταματά».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε τέλος ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί ακόμα και με ανθρώπους που έχουν διαφορετικό κομματικό και ιδεολογικό προσανατολισμό, για να φέρουν αποτελέσματα. «Με απασχολεί να είμαι χρήσιμος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ