Μπαλάφας: Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο δεν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β Αθήνας μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου απάντησε μεταξύ άλλων και στο ερώτημα με ποιο κόμμα θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν πάρει αυτοδυναμία και αν θα οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες εκλογές.

«Θίξατε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και γι’ αυτό θα ήθελα να πω ότι με πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα το οποίο απ’ ότι φαίνεται έχει προχωρήσει, δεν θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές. Είτε είμαστε αυτοδύναμοι, είτε δεν είμαστε σε κάθε περίπτωση θα σχηματιστεί συμμαχική κυβέρνηση διότι δεν θέλουμε να είμαστε 35% και να έχουμε το 65% έναντί μας, από την άλλη πλευρά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάφας.

Και πρόσθεσε: «Τώρα με ποιούς; Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι με δυνάμεις που έχουν καθοριστικές ευθύνες περί μνημονίων και για την κατάσταση που φτάσαμε δεν μπορούμε φυσικά να συνεργαστούμε. Με τις άλλες δυνάμεις οι οποίες θα είναι στη Βουλή – δεν ξέρω ποιοι θα είναι – και θα συμφωνήσουμε, που μπορούμε να συμφωνήσουμε, σε μία μίνιμουμ βάση, γιατί κανείς δεν θα θέλει να γίνουν επαναληπτικές εκλογές, βέβαια θα βρούμε κοινό τόπο προγραμματικό με αφετηρία φυσικά το πρόγραμμα που θα έχει ψηφίσει ο λαός. Δηλαδή, με την εξαίρεση που λέχθηκε με τις υπόλοιπες δυνάμεις, όποιες θα είναι στη Βουλή, είμαστε ανοικτοί σε μία συνεργασία, σε συμμαχική κυβέρνηση είτε υπό τη μορφή στήριξης είτε υπό τη μορφή συμμετοχής».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ