Μπαλάφας: Έντιμος συμβιβασμός με αμοιβαία οφέλη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, τις δηλώσεις Ομπάμα αλλά και τη στήριξη των ευρωπαϊκών κρατών του Νότου.

«Νομίζω ότι όλα αυτά τα ενδιαφέροντα και ευνοϊκά κατά μέσο όρο για τη χώρα μας, δείγματα, δείχνουν μια στροφή, του εξωτερικού παράγοντα σε σχέση με την Ελλάδα. Με βάση το ότι ένα σχέδιο το οποίο επιχειρήθηκε να υλοποιηθεί στην Ελλάδα το οποίο υπέστη διά των εκλογών, μια ήττα. Είναι φυσικό οι πιο μετριοπαθείς φωνές στην Ευρώπη να κερδίσουν κάποιους πόντους. Δεν λέω ότι η κατάσταση είναι εύκολη. Και η άλλη πλευρά έχει τα ατού της, τα δικά της δεδομένα, τη σκληρότητά της», σχολίασε αρχικά ο κ. Μπαλάφας και συνέχισε:

«Ανέφερα τα ατού γιατί μέχρι τώρα, αυτοί που έκαναν τη διαπραγμάτευση δεν αξιοποιούσαν τα ατού της από εδώ πλευράς. Τώρα που έχουμε το ατού του εκλογικού αποτελέσματος και την κατάρρευση μιας προσπάθειας, ενός σχεδίου. Δεν μας αγάπησε ξαφνικά ο κ. Ομπάμα, αλλά βλέπει μια αλλαγή κλίματος».

«Στην παρούσα φάση, η στάση Ομπάμα είναι κάτι θετικό για μας. Πιστεύω σε έναν έντιμο συμβιβασμό αμοιβαία οφέλη. Αυτό που είπε και ο Τσίπρας. Μια λύση βιώσιμη και αμοιβαία επωφελή», πρόσθεσε.

«Δεν παίρνουμε τη συμπαράσταση που θα θέλαμε από τον Νότο. Φαίνεται ότι υπάρχουν ενδιαφέρουσες εξελίξει και από τη Γαλλία αλλά και στην Ιταλία» είπε ακόμα και συμπλήρωσε:

«Η στάση των κομμάτων ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Στη συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη, ο πρόεδρος του Ποταμιού ανέφερε ότι θα μπορούσαμε να δούμε στο πρόσωπο του ΠτΔ μία συναίνεση αλλά και στην ομάδα διαπραγμάτευσης μία συμμετοχή. Η ΝΔ ακόμα ψάχνεται, λογικό είναι αυτό».

«Τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης της βλέπω με αισιοδοξία και καλή διάθεση. Από την 1η ημέρα συνέστησα περισσότερη φειδώ στις εξαγγελίες», σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ