Μπαλάφας: Δίνουμε μάχη για πλειστηριασμούς και εκπαίδευση

Για μάχη που δίνει η κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς και την ιδιωτική εκπαίδευση έκανε λόγο o Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport και στην επισήμανση ότι η πολιτική ασυνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι παρούσα, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είπε:

«Προφανώς, είχαμε τη διάθεση ή την πίστη να κάνουμε ορισμένα πράγματα που η συμφωνία με τους συγκεκριμένους όρους “ή φεύγετε από το ευρώ ή υπογράφετε αυτήν την όχι καλή συμφωνία ”μας ανάγκασε να πάμε πίσω. Δεν το κρύβουμε. Δεν το κρύψαμε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Υπογράψαμε μία συμφωνία τον Αύγουστο που περίεχε θέματα με πολλά από τα οποία δεν συμφωνούσαμε, αλλά αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε, γιατί δεν θέλαμε να βγούμε από το ευρώ ή να μας διώξουνε και να πάμε στη δραχμή. Αυτή ήταν βασική επιλογή, όποιος δεν συμφωνεί με αυτό έχει άλλη άποψη από εμάς. Με δεδομένη αυτήν την επιλογή που κάναμε τότε, υποχωρήσαμε σε θέματα που λέγαμε ότι δεν θα κάνουμε, ένα από αυτά είναι αυτό που λέτε».

Στην αναφορά ότι ο κόσμος πιστεύει πως κατά την εφαρμογή του μνημονίου η κυβέρνηση μπορεί να αντισταθεί λίγο παραπάνω, να διαπραγματευτεί λίγο καλύτερα, ο ίδιος σχολίασε:

«Αυτό το επιβεβαιώνουμε. Δείτε τη μάχη δίνουμε για τους πλειστηριασμούς, για την ιδιωτική εκπαίδευση και τα αεροδρόμια. Λέω αυτά που έχουνε γίνει μέχρι τώρα, την κατανόηση τη μεγάλη που έδειξε ο λαός σε αυτά, τα οποία κάναμε μέχρι τώρα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ