Μπαλάφας: Αγωνιζόμαστε να απαλύνουμε τις αρνητικές διατάξεις

Ο Γιάννης Μπαλάφας δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται κάθε μέρα να απαλύνει, όσο το δυνατόν, τις αρνητικές διατάξεις του μνημονίου.

Στο ερώτημα με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε:

«Σε έναν βαθμό και τα μέτρα που μας επιβλήθηκαν, αναφέρομαι στις πολύ δύσκολες αποφάσεις που τέθηκαν εκβιαστικά “ή βγαίνετε από την ευρωζώνη και περνάτε στη δραχμή ή δέχεστε αυτές τις συγκεκριμένες, δύσκολες διατάξεις και δεσμεύσεις”, δεν χωράει αμφιβολία ότι αυτές ιδιαίτερα οι δύσκολες και οδυνηρές για κάποια τμήματα του πληθυσμού διατάξεις θα δημιουργήσουν προβλήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όμως, είναι σαφής η προσπάθειά μας και έχει αποτελέσματα, γιατί έχει ανακτηθεί, σε έναν βαθμό, ένα ποσοστό εμπιστοσύνης σε σχέση με τους δανειστές. Κάποιες θετικές αλλαγές, έστω μικρές αλλά ανακουφιστικές για το κοινωνικό σύνολο, τις κάνουν αποδεκτές».

Ο κ. Μπαλάφας συνέχισε λέγοντας: «Να σας πω ένα παράδειγμα του δικού μου υπουργείου: είχε περάσει ένα άρθρο στην πρώτη γραφή του νομοσχεδίου. Αναφερόταν στα ανταποδοτικά τέλη που εισέπρατταν οι Δήμοι -που ήταν βασικό στοιχείο των πόρων τους- και σε σχέση με συμβάσεις παραχωρήσεων που κάνουν σε διάφορους φορείς. Εκεί είχε μπει διάταξη που γενικεύει το ζήτημα της άρσης των ανταποδοτικών τελών. Μιλήσαμε, συζητήσαμε, έφυγε αυτό».

«Αγωνιζόμαστε κάθε μέρα να απαλύνουμε όσο το δυνατόν τις αρνητικές διατάξεις, πιστεύοντας απόλυτα πως ο δρόμος που ακολουθούμε είναι ο μόνος ρεαλιστικός και ελπιδοφόρος για σήμερα», είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.