Μπακογιάννης: «Το τερμάτισαν» – Η ανάρτηση για την προσφυγή του ΣΥΡΙΖΑ κατά αποφάσεων του Δήμου Αθηναίων

«Το τερμάτισαν» σχολιάζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στην αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως τονίζει, έκανε προσφυγή για να ακυρωθούν αποφάσεις που επηρεάζουν ζωτικές λειτουργίες του Δήμου.

«Όσοι με παρακολουθείτε στα social media, ξέρετε πως σπάνια αναφέρομαι στην αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά χθες το τερμάτισαν. Προσέφυγαν νομικά για να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων. Μιλάμε για πραγματικά ζωτικές λειτουργίες του δήμου όπως η σίτιση μαθητών, η προμήθεια ατομικών μέσων προστασίας των εργαζομένων, η θέρμανση του κολυμβητηρίου στο Σεράφειο, ακόμη και κτηνιατρικά φάρμακα για τα μικρά αδέσποτα. Σεβαστή και θεμιτή η αντιπολίτευση, αλλά με τέτοιο μένος; Τόση τύφλωση; Όλα πια τα θυσιάζουμε στο βωμό της μικροπολιτικής;» έγραψε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης.

Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ “Ανοιχτή Πόλη” με επικεφαλής τον Νάσο Ηλιόπουλο, προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, προκειμένου να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων, που ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση της 27ης Δεκεμβρίου 2022.

Μεταξύ των αποφάσεων είναι η έγκριση της σίτισης των παιδιών του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου, η θέρμανση κολυμβητηρίου, τα τρόφιμα για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ, ατομικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων του Δήμου και κτηνιατρικά φάρμακα για τα αδέσποτα.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της 27ης  Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τα παρακάτω:

  • Το Πρωτόκολλο Ποσοτικής και Ποιοτικής Παραλαβής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΤΟΙΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ (ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ) ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ» από 10.11.2022 έως 30.11.2022 και
  • Το Πρωτόκολλο Ποσοτικής και Ποιοτικής Παραλαβής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΤΟΙΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ (ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ) ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ» από 10.11.2022 έως 30.11.2022
  • Το Πρωτόκολλο Οριστικής Παραλαβής του με αριθμό 370/21.12.2022 τιμολογίου της εταιρείας “NUTRIA AE”, λόγω αναπροσαρμογής τιμών του οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης με τίτλο “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ (ΒΥΣ) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (Τ.Ε.Β.Α.) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥΑΘΗΝΑΙΩΝ 2018-2019», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Τ.Ε.Β.Α./FEAD 2018-2019, Ο.Π.Σ./MIS 5029653.
  • Τη συγκρότηση τριμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥΑΘΗΝΑΙΩΝ». (Α.Π.358033/20.12.2022).
  • Τη συγκρότηση τριμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ»
  • Τα πρωτόκολλα οριστικής παραλαβής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020 – 2021 – 2022.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ