Μπακογιάννης: Θα κάνω Πάσχα στο μπαλκόνι μου – ΒΙΝΤΕΟ

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αθηναίων θέλει να σταθεί στο πλευρό των συμπολιτών μας και να μην μείνει κανείς μόνος του στο σπίτι, τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Ερωτηθείς πού θα κάνει Πάσχα, ο κ. Μπακογιάννης είπε πως θα κάνει στο μπαλκόνι του. “Τι να κάνω. Δεν μπορώ να δυστυχώς να ψήσω στο Καρπενήσι, οπότε θα ψήσω στο μπαλκόνι μου κι ο Θεός βοηθός”.

“Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, όλοι οφείλουμε να καταθέσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το δικό μας στοίχημα στην Αθήνα είναι να μην μείνει κανένας μόνος του”, είπε χαρακτηριστικά. “Παίρνεις στο 1595 τηλέφωνο. Έχουμε το τηλεφωνικό μας κέντρο το οποίο συνδέεται με μια ομάδα κοινωνικών λειτουργών που αξιολογούν τα αιτήματα που δέχονται και έρχεται ένας άνθρωπος του Δήμου Αθηναίων, σου χτυπάει την πόρτα και δίνει ό,τι χρειαστεί” ανέφερε.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι Plus” οι διαφορές του είναι δύο.Πρώτον οι παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς πλέον το πρόγραμμα είναι πολυδύναμο, μπορεί δηλαδή να καλύπτει όλες τις ανάγκες ενός ανθρώπου που είναι σπίτι . “Η δεύτερη μεγάλη διαφορά είναι ότι είναι ένα πρόγραμμα που το έχουμε επεκτείνει και διευρύνει προκειμένου να καλύψει όλες μας τις ανάγκες” υπογράμμισε.

Για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ ο κ. Μπακογιάννης είπε πως ο δήμος θα κάνει 16.000 διανομές μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ για το συσσίτιο του δήμου είπε ότι δεν μπορούσε να συνεχιστεί γιατί μαζευόταν πολύς κόσμος σε ένα σημείο. “Αυτό που κάνουμε μέσω του ΚΥΑΔΑ είναι το εξής. Δίνεται λίστα των ωφελουμένων στον δήμο και μοιράζουμε πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μίας εβδομάδας στα σπίτια των ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη” τόνισε.

Αναφορικά με τους αστέγους είπε: “Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνουμε μια νέα δομή που θα συνδυάζει κέντρο ημέρας, υπνωτήριο και ξενώνα, να μπορούμε δηλαδή να υποδεχθούμε τους αστέγους της πόλης και να τους δίνουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης” .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ