Μπακογιάννης στον Realfm 97,8: Έτσι θα γίνει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός – Τι είπε για τα δημοτικά τέλη

Για τον στολισμό της Αθήνας ενόψει των εορτών μίλησε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Όπως είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων, «η πόλη θα στολιστεί. Ήδη από πέρυσι έχουμε αντικαταστήσει όλα τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά μας  με LED. Aυτό σημαίνει ότι πετυχαίνουμε σημαντικές οικονομίες” και πρόσθεσε:

«Τους στόχους εξοικονόμησης τους πετυχαίνουμε και από αλλού. Αρχίσαμε ένα μεγάλο έργο με βάση το οποίο αναβαθμίζουμε 45.000 φωτιστικά σε όλη την πόλη με LED άρα αυτό σημαίνει εξοικονόμηση 65% και περισσότερο φως. Εμείς θα εστιάσουμε στις γειτονιές».

Σχετικά με τη μείωση των δημοτικών τελών ο κ. Μπακογιάννης επεσήμανε ότι «βάζουμε μαχαίρι στα δημοτικά τέλη κατά 5%. Είναι η μεγαλύτερη ελάφρυνση των τελευταίων 15 ετών και έχουμε ταυτόχρονα μια σειρά από πρόνοιες για πολύτεκνους, τρίτεκνους, απόρους, μονογονεϊκές οικογένειες κ.α. Δουλεύαμε πολύ συστηματικά τρία ολόκληρα χρόνια. Μέσα στην πανδημία η Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου Αθηναίων. Αυτό για εμάς είχε σημασία, όχι επειδή θέλαμε να πάρουμε κάποιο δάνειο – νισάφι με τα δάνεια-, αλλά γιατί ήταν μια έμπρακτη απόδειξη ότι λειτουργούμε με διαφάνεια και αξιοπιστία και έχουμε χρηστή διαχείριση. Μπορούμε σήμερα να επιστρέψουμε στους δημότες την καλή πορεία του Δήμου. Δεν κάνουμε όσα θα θέλαμε αλλά όσα μπορούμε. Είναι η δική μας απάντηση στην ακρίβεια».

Για τον Μεγάλο Περίπατο ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «η Ομόνοια ολοκληρώθηκε, έγινε ξανά πλατεία και αποτελεί το κόσμημα της πόλης. Το Σύνταγμα επίσης ολοκληρώθηκε και έχει αλλάξει η λειτουργία του. Πλέον έχεις χώρο ενώ παλιά έπεφτες σε μια χαράδρα αυτοκινήτων. Η Πανεπιστημίου θα έχει τελειώσει έως το Πάσχα».

Στα μηνύματα των ακροατών σχετικά με το μετρό, τις καθυστερήσεις στις ώρες αιχμής, τον συνωστισμό και τους βρώμικους σταθμούς ο Κώστας Μπακογιάννης απάντησε ότι «όλοι μιλάμε για το κυκλοφοριακό έμφραγμα στην Αθήνα. Ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσουμε, είναι να ενισχύσουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αλλά δεν έχουμε κάνει ακόμα ;όλα τα αναγκαία βήματα. Τα καλά νέα είναι ότι προχωράμε με την προμήθεια των λεωφορείων, τα πρώτα 250 θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας μέσα στο επόμενο εξάμηνο, όμως, το μετρό χρειάζεται ενίσχυση. Να μην μιλάμε μόνο για τη γραμμή 4, αλλά να μιλήσουμε και για τις υπάρχουσες γραμμές, πόσα είναι τα βαγόνια και η κατάστασή τους».

Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε και για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και είπε ότι πρόκειται για το καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας. Τόνισε ότι “έχει δημοπρατηθεί πριν από δύο εβδομάδες και θα είναι έτοιμο το 2026”. Πρόσθεσε δε, ότι “η ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα που τώρα είναι σκουπιδότοπος, θα μεταμορφωθεί και κερδίζει μια νέα ευκαιρία στη ζωή”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ