Μπακογιάννη: Θα καταλογιστούν ευθύνες για το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Σε καταλογισμό ευθυνών θα προχωρήσει η ΝΔ για παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, μέσω του Υπερταμείου διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, όπως είπε η Ντόρα Μπακογιάννη,  αν η κυβέρνηση δεν φέρει στη Βουλή μια διάταξη που να εξαιρεί ρητώς τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που δεν μπορεί να ενταχθούν στο Ταμείο.

«Μία ρύθμιση που να λέει πως ό,τι πρόκειται να αποκρατικοποιηθεί θα αποφασίζεται από την Βουλή, σας λέμε κι εμείς και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, να φέρετε. Γιατί μόνον οι αρχαιολογικοί χώροι και οι χώροι ΝΑΤURA και RAMSAR εξαιρούνται; Κι ο λόγος Κατρούγκαλου ότι προβλέπονται οι εξαιρέσεις από τον Αστικό Κώδικα είναι φρέσκος αέρας. Διότι στους νόμους, ότι ρητώς δεν εξαιρείται, επιτρέπεται. Κι αυτό σημαίνει ότι το Ταμείο για 100 χρόνια θα έχει την δυνατότητα χωρίς δημοκρατικό έλεγχο να έχει το σύνολο της ελληνικής περιουσίας. ‘Αρα και τους υδρογονάνθρακες και ότι άλλο προκύψει;», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα, η βουλευτής της ΝΔ, είπε «Δεν σας δίνουμε αυτό το δικαίωμα. Και δεν σας το δίνουμε εμείς οι φιλελεύθεροι, που πιστεύουμε στις αποκρατικοποιήσεις ποτέ δεν βάλαμε νερό στο κρασί μας, να φωνάζουμε εναντίον της COSCO και να γλείφουμε την άλλη μέρα εκεί που φτύναμε».

«Αυτό το Ταμείο, με αυτούς τους όρους είναι ντροπή. Είναι παράδοση της εθνικής κυριαρχίας κι αυτό το δικαίωμα δεν το έχετε απέναντι στις επόμενες γενιές. Στην ταπεινωτική σύμβαση των Βερσαλλιών, που υπέγραψε η Γερμανία, τέτοιο Ταμείο δεν προβλέπεται» προσέθεσε η κ. Μπακογιάννη ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ «όχι μόνο θα το καταψηφίσει και θα το πολεμήσει, αλλά θα σας καταλογιστούν οι ευθύνες. Και προσέξετε γιατί άλλο είναι να αλλάζετε γνώμη, να μην ντρέπεστε, να μην έχετε πρόβλημα συνείδησης για το τι λέγατε και τι κάνετε σήμερα κι από ένα σημείο και πέρα καταλογίζονται ευθύνες και σε κόμματα και σε πρόσωπα».

Τέλος, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε «άσσους στην ηθοποιία» τους υπουργούς και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως είναι «αδιανόητο» οι άνθρωποι, που δεν άφησαν διαδήλωση μαζί με τους αγανακτισμένους, «μας κατακεραύνωναν ότι πίναμε το αίμα του λαού και ξεπουλάμε τα πάντα» να έρχονται και να υποστηρίζουν «μέσα στην καλή χαρά» αυτό το νομοσχέδιο. 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Παπαγγελόπουλος: Αυστηρός, ουσιαστικός και γρήγορος ο έλεγχος για τα πόθεν έσχες

Ο Χατζηδάκης στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Είστε κόμμα λωτοφάγων

Δένδιας: Φέρτε την υπογραφή του Καμμένου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ