Μπακογιάννη στον Realfm 97,8: Η Τουρκία παίζει αυτόν τον καιρό ένα επικίνδυνο διπλωματικό παιχνίδι

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον RealFm 97,8  και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή δήλωσε για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν ότι “δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι η χθεσινή εικόνα και το ζεστό κλίμα που καταγράφηκε, η ανοιχτή και θερμή συζήτηση που έγινε, η έντονη παρουσία της ελληνο-αμερικανικής κοινότητας και γενικώς αυτά τα οποία ειπώθηκαν είναι σπάνιο πράγμα. Εγώ που έχω πάει αρκετές φορές, σας λέω ότι δεν είναι καθόλου αυτονόητο αυτό που συνέβη χθες”.

“Ο Πρωθυπουργός στις κατ’ιδίαν συνομιλίες ήταν ο Ευρωπαίος ηγέτης, δηλαδή ένας Ευρωπαίος που μιλούσε και για λογαριασμό της Ευρώπης όταν μιλούσε για τα ενεργειακά και για την Ουκρανία και ήταν βεβαίως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας όταν παρουσίασε με μεγάλη λεπτομέρεια αυτά που συμβαίνουν στο Αιγαίο και τα προβλήματα που έχουμε με τους Τούρκους” πρόσθεσε.

“Η Τουρκία παίζει αυτόν τον καιρό ένα επικίνδυνο διπλωματικό παιχνίδι, η προσπάθειά της να κρατηθεί σχετικά ισορροπημένη και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα στο θέμα της Ουκρανίας, η αντίδραση του Προέδρου Ερντογάν στο θέμα της ένταξης στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας, όλα αυτά δεν βοηθούν τη θέση της Τουρκίας να περάσει η πρόταση Μπάιντεν, η οποία δεν έχει κατατεθεί ακόμα στο Κογκρέσο. Το Κογκρέσο είναι αυτό που έχει σταματήσει κάθε είδους εξοπλισμό” υπογράμμισε.

“Το θέμα για τις ΗΠΑ είναι αν μια χώρα σαν την Τουρκία, που συνορεύει και έχει αυτά τα προβληματικά σύνορα, θα είναι μια χώρα που η Δύση και η νοτιο-ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ θα μπορεί να βασιστεί. Αυτή τη στιγμή το “κλειδί” των σχέσεων μας είναι η λέξη αξιοπιστία. Η Ελλάδα έχει αξιοπιστία, σταθερότητα, είναι ξεκάθαρη στις θέσεις της” ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ