Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας δεν πήγε καλά διαβασμένος στην Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ

Την εκτίμηση ότι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας «δεν πήγε καλά διαβασμένος» στην Τουρκία, εξέφρασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Θεωρώ ότι σωστά επέλεξε να μιλήσει με την Άγκυρα. Αλλά είχα βάλει μία προϋπόθεση, ότι θα πάει καλά διαβασμένος. Δεν πήγε καλά διαβασμένος. Το υπουργείο Εξωτερικών δεν τον είχε προετοιμάσει καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

«Και επειδή εγώ έχω κάνει πολλές συζητήσεις και διαβουλεύσεις με τον Ερντογάν ήξερα τι θα βρει απέναντί του».

«Κατόπιν τούτου έγινε το ατυχές γεγονός, όταν μίλησε για τα κυπριακά κεφάλαια να χαθεί στη μετάφραση, να μην κάνει σωστά η Άγκυρα τη δουλειά της.

Δεν είναι προς τιμήν μας αυτά. Και όταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι στο εξωτερικό, είμαστε όλοι μαζί του. Δεν υπάρχει κανένας ο οποίος χαιρέκακα να περιμένει να αποτύχει. Πλην όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να επιστήσουμε την προσοχή σε αδυναμίες, διότι οι αδυναμίες αυτές μας αγγίζουν όλους» σημείωσε.

 

Επίσης, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «η τριμερής συνάντηση για το προσφυγικό μεταξύ Μέρκελ – Τσίπρα – Ερντογάν δεν είναι σωστό να γίνει» καθώς, όπως είπε «πρώτον η Ελλάδα συζητά με το σύνολο των Ευρωπαίων εταίρων της , δεύτερον, δεν δημιουργεί αντισώματα και τρίτον, η αναλογία 2/1 δεν νομίζω ότι μας βοηθάει, πόσο μάλλον όταν απέναντί μας έχουμε πολύ πεπειραμένους ανθρώπους».

 

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση Μητσοτάκη για νέα ημερομηνία εκλογών – ΒΙΝΤΕΟ

Τόσκας: Να μην ταυτίσουμε τις μεταναστευτικές ροές με την τρομοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ