Μπακογιάννη: Ο κόσμος έχει φτάσει στο αμήν με τον Τσίπρα

«Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ζούμε ένα θέατρο παραλόγου. Την ώρα που οι Έλληνες βιώνουμε μια πραγματικότητα τρομακτικά δύσκολη, την ώρα που μας περιμένει μια απίστευτη φοροκαταιγίδα, την ίδια στιγμή ο δημόσιος διάλογος εξαντλείται στο εάν κάποιος ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα ή εάν είναι προεδρικός και στηρίζει τον κ. Τσίπρα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχει φτάσει ο κόσμος στο αμήν και μαζί του, τα πολιτικά κόμματα που παρακολουθούν αυτή την κατάσταση είμαστε ανίκανοι να επιλύσουμε το παραμικρό πρόβλημα… Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε αυτή την κατάσταση, χωρίς να κινούμαστε» είπε μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Αν θέλει ο κ. Τσίπρας να κάνει εκλογές, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αλλά να τις κάνει τώρα, να κλείσει το θέμα. Εάν πάλι δεν θέλει, να κάνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, να πάρει από αυτή τη Βουλή πλειοψηφία -που θα ήταν το σώφρον, αλλά δεν τον βλέπω έτοιμο να το κάνει- και να κυβερνηθεί αυτή η χώρα. Είμαστε επί 7 μήνες σε κατάσταση λίμπο».

Για την δημιουργία μιας κυβέρνησης προκειμένου να διαχειριστεί έκτακτα δεδομένα η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε:

«Όχι αυτό κανένας δεν θα το κάνει και κανείς δεν θα μετέχει. Μιλάμε για μια κυβέρνηση με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον διετίας, η οποία θα στρωθεί να λύσει προβλήματα, να προσπαθήσει να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και ταυτόχρονα να πείσει -αυτό είναι βασική θέση της Νέας Δημοκρατίας-, ότι χρειάζεται αλλαγή στο φορολογικό σύστημα και ότι πρέπει να μπούμε σε διαφορετικές λογικές… Αυτή η πρόταση δεν έχει κατατεθεί από τον κ. Τσίπρα… Αυτό που παρακολουθούμε τώρα είναι μια κυβέρνηση που διαπληκτίζεται με την εσωτερική της αντιπολίτευση, μια συνεδριολογία, έχουν βγει τα μαχαίρια, μια πλειοψηφία η οποία έχει πάψει να είναι πλειοψηφία και είναι βαθιά διχασμένη και μια παραπαίουσα χώρα… Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων. Να κάνουμε επιτέλους, με 6χρονη καθυστέρηση αυτό που έπρεπε να έχουμε κάνει από το 2010… Η Ελλάδα δεν έχει την κουλτούρα της συνεργασίας, αλλά πλέον πληρώσαμε ένα υπέρογκο τίμημα για την έλλειψη αυτή. Ουδείς δίνει το δικαίωμα σε καμία πολιτική δύναμη, για λόγους μικροκομματικού οφέλους ή εγωισμού, να μην δέχεται να δουλέψει και να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Για μια κυβέρνηση συνεργασίας ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, η βουλευτής της ΝΔ είπε:

«Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα την επιβάλλει με το αποτέλεσμα των εκλογών. Η αυτοδυναμία αποκλείεται, αλλά και αυτά τα οποία ονειρεύεται ο κ. Τσίπρας σήμερα, θα αποτελέσουν όνειρο θερινής νυκτός. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένας κόσμος που έχει φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ., είναι το τέλος του λαϊκισμού, της αντιμνημονιακής ρητορικής. Ο κόσμος θα δει τα πράγματα με μια διαφορετική ωριμότητα και έναν διαφορετικό ρεαλισμό. Δεν υπήρχαν γερμανοτσολιάδες και προδότες, υπήρχαν άνθρωποι που έβλεπαν την πραγματικότητα και προσαρμόζονταν στα δεδομένα. Πιστεύω ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα ήταν η μόνη λύση. Να βάλουμε τους καλύτερους».

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε και για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη:

«Ο κ. Μεϊμαράκης έχει την πλήρη νομιμοποίηση να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές, του πιο πρόσφατα δημοκρατικά νομιμοποιημένου τμήματος του κόμματος, δηλαδή της κοινοβουλευτικής ομάδας και της κεντρικής επιτροπής. Έχει το προσόν να μπορεί να συλλέγει αντί να διώχνει, έχει δυνατότητα επαφής με την κοινωνία ανοιχτή και ειλικρινή και τέλος, έχει την στήριξη όλων μας. Εκτιμώ ότι η Νέα Δημοκρατία σε αυτή τη φάση έχει μια ηγεσία η οποία μπορεί να μαζέψει, έχει ένα κόμμα ενωμένο και έχει την δικαίωση μιας σχέσης όπου είπαμε αλήθειες, με όλα τα λάθη μας -που αναμφισβήτητα ήταν πολλά- και ταυτόχρονα την προοπτική μιας σοβαρής κυβέρνησης ενός ευρωπαϊκού κόμματος».

 

Διαβάστε επίσης:

Η αντίδραση του Σαμαρά για την παραχώρηση των αεροδρόμιων

Λαπαβίτσας: Η νέα δανειακή σύμβαση δεν έχει προηγούμενο 

Παπαδημούλης: Λύση άμεσα με έκτακτο συνέδριο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ