Μπακογιάννη: Να μας εξηγήσει ο κ. Μάας γιατί έμεινε μουγγός μπροστά στον Τσαβούσογλου

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Σφοδρή επίθεση κατά του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας για την απάθειά του ενώπιον των προκλητικών δηλώσεων Τσαβούσογλου εξαπέλυσε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη καλώντας τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να επικοινωνήσει μαζί του προκειμένου να εξηγήσει τον λόγο της αλαλίας του.

“Θα πρέπει να μας εξηγήσει. Χάθηκε στη μετάφραση η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδος; Δεν μεταφράστηκε και δεν την κατάλαβε ή την κατάλαβε και έμεινε μουγγός; Γιατί αν την κατάλαβε και έμεινε μουγγός έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε σε όλη Ε.Ε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι θέση εταίρου εντός Ε.Ε.. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους . Δεν νοείται χώρας εκτός ΕΕ να απειλεί χώρα εντός ΕΕ και ο ΥΠΕΞ αυτής τη χώρας να μην απαντά” είπε αρχικά η κα Μπακογιάννη.

Συνεχίζοντας η πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι ευελπιστεί πως επειδή τα τούρκικα είναι μια δύσκολη γλώσσα και η μετάφραση στα γερμανικά δεν είναι εύκολη η απάντηση του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών να είναι ότι η φράση αυτή δεν μεταφράστηκε. Αλλιώς έχει κάθε δικαίωμα η Ελλάδα να εκφράσει εντονότατα τη δυσαρέσκειά της απέναντι στη θέση τη χθεσινή” κατέληξε υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου είναι αναμενόμενες καθώς είναι σε πίεση.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ