Μπάιντεν – Μητσοτάκης: Τι συζήτησαν στο τηλεφώνημα των 30 λεπτών

Του Παναγή Γαλιατσάτου

Στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, η οποία, σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου, θα πραγματοποιηθεί εντός του 2021, προσβλέπουν τώρα στην κυβέρνηση για την περαιτέρω αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αλλά και για τα οφέλη που θα μπορούσαν να προκύψουν από μια τέτοια εξέλιξη για την Ελλάδα. Το θέμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον συζητήθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον Αμερικανό Πρόεδρο το βράδυ της 25ης Μαρτίου.

Το ότι απηύθυνε «ανοιχτή πρόσκληση» στον Έλληνα πρωθυπουργό το αποκάλυψε ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν σε διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση που οργάνωσε ο Λευκός Οίκος, λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έρθει στην Ουάσιγκτον μόλις το επιτρέψουν τα δεδομένα της πανδημίας.

Η πρόσκληση αποτελεί συνέχεια των θετικών αναφορών του Αμερικανού Προέδρου για την Ελλάδα, τόσο μέσω των δηλώσεων που έκανε στη διαδικτυακή εκδήλωση όσο και μέσω της συγχαρητήριας επιστολής του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου χαρακτήρισε την Ελλάδα «νατοϊκό σύμμαχο καίριας σημασίας και στενό φίλο των ΗΠΑ, που παρέχει σταθερότητα και συμβάλλει ενεργά στην ειρήνη και στην ευημερία στις περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και των δυτικών Βαλκανίων». Μιλώντας ανήμερα της επετείου στους ομογενείς, ο Μπάιντεν πήγε ένα βήμα παραπέρα και τόνισε ότι επιθυμία του είναι η οικοδόμηση μιας ακόμα ισχυρότερης σχέσης, για την προώθηση των κοινών συμφερόντων που έχουν οι ΗΠΑ με την Ελλάδα, σημειώνοντας πως αυτό ήταν το βασικό θέμα που συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Υπό την κυβέρνησή μου, θα είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται. Σας το υπόσχομαι αυτό. Έχω δεσμευθεί να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη εταιρική σχέση απ’ ό,τι ήδη έχουμε και να προωθήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα. Αυτό ήταν το βασικό θέμα για το οποίο μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ