Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα έχει τιμήσει τις συμμαχικές της υποχρεώσεις

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα έχει τιμήσει τις συμμαχικές της υποχρεώσεις

Για τις προκλήσεις ασφαλείας που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα, για το μέλλον του ΝΑΤΟ, για την προοπτική των ευρωατλαντικών σχέσεων και για όλες τις γεωπολιτικές εξελίξεις που αφορούν στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, συζήτησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Υπενθύμισα στον κ. Στόλτενμπεργκ, ότι η Ελλάδα, σε όλη της την πορεία της εντός του ΝΑΤΟ, έχει συνεισφέρει και έχει τιμήσει στο ακέραιο τις συμμαχικές της υποχρεώσεις, αγωνιζόμενη πάντοτε μαζί με τους συμμάχους της για την προάσπιση της ειρήνης, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας όπου κι αν χρειάστηκε», ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και συμπλήρωσε:

«Ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το αξιόμαχο και τη δύναμη πυρός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης «Πυρπολητής», όπου και ενημερώθηκε -αλλά και διαπίστωσε στην πράξη- τις ιδιαίτερες διεξότητες και ικανότητες αλλά και τον επαγγελματισμό των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «η χώρα μας είναι ιδιαιτέρως περήφανη για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και μαχητικότητας και των τριών κλάδων των Ενόπλων της Δυνάμεων», λέγοντας ότι αυτό «την κατατάσσει ανάμεσα στα κράτη με τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη στρατιωτική αποτρεπτική ισχύ στην Ευρώπη ίσως και παγκοσμίως».

Παράλληλα διαβεβαίωσε τον νέο Γενικό Γραμματέα, ότι από τη θέση του Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα εργαστεί «εποικοδομητικά και με καλή διάθεση προκειμένου οι συνέργιες ΝΑΤΟ και Ε.Ε. να συγκλίνουν ακόμα πιο πολύ, προς όφελος του κοινού οράματος των δύο Οργανισμών».

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ